Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: pomidory i Pomidory

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pomidory i Pomidory

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-17 13:29:23

Temat: Re: pomidory i Pomidory
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Od: "Adam Jarosz" <j...@g...pl>
Temat: Re: pomidory i Pomidory
Data: 17 stycznia 2002 14:12

> zasłoikowanych, nie nadaja sie one niestety na kanapki, ale zupa, sosy sa
> pyszne.

A jak zasloikowac mimidorki zeby dotrwaly zimy?
Pliiiss....

chcesz je miec w calosci w sloiku?
To nie wiem...
Ja w sezonie pomidorowym robie tak - pomidory myje i w calosci przepuszczam
przez maszynke do mielenia. Potem przekladam porcje do mocnych workow
(takich do mrożenia) i siup do zamrazarki.
Teraz jak chce zrobić np. sos pomidorowy to taka porcje wkladam do gara,
odparowuje wode do odpowiedniej gestosci, oczywiscie doprawiam i gotowe.

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-17 14:26:51

Temat: Re: pomidory i Pomidory
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > zasłoikowanych, nie nadaja sie one niestety na kanapki, ale zupa, sosy
sa
> > pyszne.
> A jak zasloikowac mimidorki zeby dotrwaly zimy?
> Pliiiss....

> chcesz je miec w calosci w sloiku?
> To nie wiem... [...]

Robisz najpierw sok z pomidorów a potem zalewasz nim całe pomidory ułożone
ciasno w słoikach i wekujesz. Najlepsze późne kanadyjskie, to taka odmiana
co na krzakach wisi nawet [na strychu] do stycznia/lutego.

pozdrawiam Jerzy



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-18 01:14:40

Temat: Odp: pomidory i Pomidory
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

<ciach!>
> Ja w sezonie pomidorowym robie tak - pomidory myje i w calosci
przepuszczam
> przez maszynke do mielenia. Potem przekladam porcje do mocnych workow
> (takich do mrożenia) i siup do zamrazarki.
> Teraz jak chce zrobić np. sos pomidorowy to taka porcje wkladam do gara,
> odparowuje wode do odpowiedniej gestosci, oczywiscie doprawiam i gotowe.

Ja poszłam na zupełna łatwiznę :) Kupiłam pomidory tzw. bycze serca
(jajowate) i malinowe (takie lekko różowe), umyłam, wsadziłam do torebki,
żeby mi się razem wszystkie sziedziały i siup do zamrażary... Teraz sobie
wyciągam i dodaję do różniastych pomidorowych potraw :) I nawet nie trzeba
ich parzyć - skórka sama pięknie odchodzi :)) Z wierzchu sa ciapiaste, ale
pokrojone w plasterki akurat nadaja się do obłożenia wierzchu pizzy :))

Anka - leniwiec :)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-18 07:50:37

Temat: Re: pomidory i Pomidory
Od: j...@g...pl (Adam Jarosz) szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje slicznie wszystkim za cenne rady w pomidorowej potrzebie ;)
Zapisalem sobie skrzetnie wszystko i wyprobuje w tym roku rozne
sposoby jak uda mi sie znalezc takie ladne, pachnace.

Pozdrawiam,
______________
Adam Jarosz
www.adam33.net


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ryż
Pączki z frytkownicy????
pomidory i Pomidory
Wkupne Dorota czyli TARTA, ktora zawsze wychodzi :)
Donaty, paczki z dziurka - prosba...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »