Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryz - jak to sie robi ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ryz - jak to sie robi ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-02-14 11:22:27

Temat: ryz - jak to sie robi ?
Od: "Rompik" <r...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie.
W imieniu sąsiada mam pytanie. Jego dzieci ostatnio zajadają się na zabój
ryżem preparowanym (czy też inaczej mówiąc dmuchanym), a na dodatek
zapraszają jeszcze swoich kolegów. Jak tak dalej pójdzie to sąsiad będzie
musiał zrezygnować z piwka 3 razy w tygodniu na rzecz ryżu dla dzieci. Stąd
też trzy pytania:
1. czy mozna to zrobić chałupniczo (i jak) ?
2. czy taki ryż kupowany w sklepie posiada w sobie jakąś "chemię" i czy jest
w jakikolwiek sposób szkodliwy ?
3. jak bardzo kaloryczne jest to "cudo" - na opakowaniach ze sklepu nic na
ten temat nie pisze ?

z poważaniem

Grześ z sąsiadem (zaocznie)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-02-14 23:04:10

Temat: ryz - jak to sie robi ?
Od: "Asmira" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Rompik <r...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:TzRp4.11583$Q...@n...tpnet.pl...
> Witam serdecznie.
> W imieniu sąsiada mam pytanie. Jego dzieci ostatnio zajadają się na zabój
> ryżem preparowanym (czy też inaczej mówiąc dmuchanym), a na dodatek
> zapraszają jeszcze swoich kolegów. Jak tak dalej pójdzie to sąsiad będzie
> musiał zrezygnować z piwka 3 razy w tygodniu na rzecz ryżu dla dzieci.
(...)

Jej, a ja myślałam, że nie ma nic tańszego. Duza paka w najbliższym sklepie
2,5 złotego - jak już mnie finansowo przyciśnie to tym ryzem maskuję się
przed dzieciakami ;-)
A próbowaliscie już może pszenicy preparowanej? Mój mały dwulatek oszalał na
jej punkcie. Na mój gust średnia, ale dzieci mają swoje upodobania.

Pozdrawiam
Asmira


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-15 12:25:17

Temat: Odp: ryz - jak to sie robi ?
Od: "Rompik" <r...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jej, a ja myślałam, że nie ma nic tańszego. Duza paka w najbliższym
sklepie
> 2,5 złotego - jak już mnie finansowo przyciśnie to tym ryzem maskuję się
> przed dzieciakami ;-)
> A próbowaliscie już może pszenicy preparowanej? Mój mały dwulatek oszalał
na
> jej punkcie. Na mój gust średnia, ale dzieci mają swoje upodobania.
>
> Pozdrawiam
> Asmira

No tak, 2,5 złotego ale: (2 dzieci + czasem 3 kolesiów) * 2 lub 3 paczki
dziennie = BRAK PIWKA Z SĄSIADEM !!!
Jedno piwko to też 2,5 złotego. Więc "to tak jakbym pił piwko z dziećmi
sąsiada" !!!!! Za to grozi kryminał !!!
A co do pszenicy to nie próbowaliśmy, dzisiaj poszukamy.
Dzięki za radę.

Sorry za zmianę konta.

Grześ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-15 14:53:55

Temat: Re: ryz - jak to sie robi ?
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Przylaczam sie do pytania, bardzo chcialbym sie dowiedziec, jak
sie
robi preparowany ryz, prazona kukurydze, chipsy ziemniaczane i
podobne
cudenka. Nie dlatego, zeby zrobic samemu, po prostu zeby
wiedziec,
a w razie zbyt duzej dawki chemii omijac z daleka.

BK
Rompik wrote:
>
> Witam serdecznie.
> W imieniu sąsiada mam pytanie. Jego dzieci ostatnio zajadają się na zabój
> ryżem preparowanym (czy też inaczej mówiąc dmuchanym), a na dodatek
> zapraszają jeszcze swoich kolegów. Jak tak dalej pójdzie to sąsiad będzie
> musiał zrezygnować z piwka 3 razy w tygodniu na rzecz ryżu dla dzieci. Stąd
> też trzy pytania:
> 1. czy mozna to zrobić chałupniczo (i jak) ?
> 2. czy taki ryż kupowany w sklepie posiada w sobie jakąś "chemię" i czy jest
> w jakikolwiek sposób szkodliwy ?
> 3. jak bardzo kaloryczne jest to "cudo" - na opakowaniach ze sklepu nic na
> ten temat nie pisze ?
>
> z poważaniem
>
> Grześ z sąsiadem (zaocznie)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-16 04:12:30

Temat: Odp: ryz - jak to sie robi ?
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

ryz nie wiem, a prażona kukurydza nie ma żadnej chemii.
jest to po prostu specjalna odmiana tzw. pękająca, rzuca się na patelnie i
praży

--
pozdrawiam:-))
Sławomir Jan Marusiński
UIN 14539957
Użytkownik Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@s...com.pl...
>
> Przylaczam sie do pytania, bardzo chcialbym sie dowiedziec, jak
> sie
> robi preparowany ryz, prazona kukurydze, chipsy ziemniaczane i
> podobne
> cudenka. Nie dlatego, zeby zrobic samemu, po prostu zeby
> wiedziec,
> a w razie zbyt duzej dawki chemii omijac z daleka.
>
> BK
> Rompik wrote:
> >
> > Witam serdecznie.
> > W imieniu sąsiada mam pytanie. Jego dzieci ostatnio zajadają się na
zabój
> > ryżem preparowanym (czy też inaczej mówiąc dmuchanym), a na dodatek
> > zapraszają jeszcze swoich kolegów. Jak tak dalej pójdzie to sąsiad
będzie
> > musiał zrezygnować z piwka 3 razy w tygodniu na rzecz ryżu dla dzieci.
Stąd
> > też trzy pytania:
> > 1. czy mozna to zrobić chałupniczo (i jak) ?
> > 2. czy taki ryż kupowany w sklepie posiada w sobie jakąś "chemię" i czy
jest
> > w jakikolwiek sposób szkodliwy ?
> > 3. jak bardzo kaloryczne jest to "cudo" - na opakowaniach ze sklepu nic
na
> > ten temat nie pisze ?
> >
> > z poważaniem
> >
> > Grześ z sąsiadem (zaocznie)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czy ktoś ma sciągniętą całą Wirt. Kuch. Polsk.?
Salami z osła ??????????
Klasyki z francuskiego stolu 2
Tortilla
Co z soczewicy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »