Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Oeufs á la neige - porazka :(

Grupy

Szukaj w grupach

 

Oeufs á la neige - porazka :(

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-29 13:53:55

Temat: Oeufs á la neige - porazka :(
Od: anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora


mialam opisac moje przygody z 'plywajacymi wyspami; no to sie
przyznaje..nie udalo sie... haczykiem jest ten moment podgrzewania kremu
z zoltek z mlekiem - wszystko to razem zmieszane ma na sobie taka piane,
ze kompletnie uniemozliwia obserewacje stanu plynu, tzn po prostu sie mi
zaotowalo i zamiast sosu wyszla waniliowa jajecznica :(

ale poza tym zrobilam przepyszna kolacje:
na przystawke grzanki z kozim serem i escalibada z lekkimi
modyfikacjami, daniem glownym byl losos w sosie (rewelacja!!!), a na
deser w ostatniej chwili (po klesce oeufs....) zrobilam clafoutis ze
znalezionymi cudem w zamrazarce truskawkami i to bylo cos cudownego....

poniewaz przepisy na wiekszosc zaserwowanych tego wieczoru dan wzielam z
grzesiowego mniammniam'u, wiec mu niniejszym dziekuje :)

(chcialam od razu wrzucic linki do przepisow, ale cos strasznie wolno mi
dzis mniammniam chodzi i nie mam cierpliwosci :(( )


--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-29 15:45:32

Temat: Re: Oeufs á la neige - porazka :(
Od: "Agnieszka Biernacka" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"anna" wrote
> mialam opisac moje przygody z 'plywajacymi wyspami; no to sie
> przyznaje..nie udalo sie... haczykiem jest ten moment podgrzewania kremu
> z zoltek z mlekiem - wszystko to razem zmieszane ma na sobie taka piane,
> ze kompletnie uniemozliwia obserewacje stanu plynu, tzn po prostu sie mi
> zaotowalo i zamiast sosu wyszla waniliowa jajecznica :(

Kolacji serdecznie gratuluje. Jesli chodzi o krem, to odsylam do "Odkryc
kulinarnych" Herve This'a. Jest o tych bezach rozdzial. Ksiazka cudowna -
gastronomia z punktu widzenia fizyki. Ja sie tym zaczytywalam, tym bardziej,
ze wyjasnia to racjonalnie wiele zjawisk i "przesadow" naszych babek na
gruncie nauki.

Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Najtańsze konta email !!!
Obiecane ciasto Snickers (P)
Chwale: ciasto greckie oraz kokosowe wg wkn
kurczak w granatch
Kasztany suszone

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »