Strona główna Grupy pl.sci.medycyna Orzechy wloskie - cukier i komorki nerwowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Orzechy wloskie - cukier i komorki nerwowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-30 14:57:53

Temat: Orzechy wloskie - cukier i komorki nerwowe
Od: "Przemek" <t...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Słyszałem ale nie wiem czy to jest prawda ze jedzienie orzechów sprzyja w
nauce ?
Podobno ich cukier jest lepiej przyswajany przez komórki nerwowe

Czy ktos wiec cos wiecej na ten temat

Pozdrawiam
Przemek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2000-10-03 10:38:37

Temat: Re: Orzechy wloskie - cukier i komorki nerwowe
Od: "Anna Olczyk" <a...@p...ckp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Zgadzam się z tą teorią , sprawdziłam na własnych dzieciach
Anka
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2000-10-03 11:33:25

Temat: Re: Orzechy wloskie - cukier i komorki nerwowe - oleista hipoteza
Od: "Martius" <m...@f...koti.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hmm ... a co to jest za rodzaj cukru ? Czy mozg spala jakis inny oprocz
glukozy ??? Moze sekret tkwi w jakims innym skladniku orzechow. Hipoteza :
NKT -> lepsza przepuszczalnosc blony -> lepsze przewodnictwo synaptyczne ->
lepsze myslenie ???
Tyle ze z tego wynika iz picie oleju dajmy na to rzepakowego takze powinno
zwiekszyc sprawnosc naszego mozgu. Czy sa o tym jakies doniesienia ???
Pozdrawiam Wszystkich Grupowiczow !!!
Marc : m...@f...koti.com.pl


Przemek <t...@k...net.pl> napisał(a) w artykule
<8r4vk8$963$1@news.tpi.pl>...
> Słyszałem ale nie wiem czy to jest prawda ze jedzienie orzechów sprzyja w
> nauce ?
> Podobno ich cukier jest lepiej przyswajany przez komórki nerwowe
>
> Czy ktos wiec cos wiecej na ten temat
>
> Pozdrawiam
> Przemek
>
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2000-10-06 11:05:36

Temat: Re: Orzechy wloskie - cukier i komorki nerwowe
Od: "Jacek" <o...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Zwiększone spożycie tłuszczu działa korzystnie na mózg.
Szczury na bogatotłuszczowej(niskowęglowodanowej) diecie uczą się 40 %
szybciej (badania przeprowadzono na SGGW w Wawie u prof Bergera).
A studenci amerykańscy mieli 25% lepsze wyniki po zwiększeniu podaży
tłuszczu (nie pamiętam o ile procent)
A orzechy są poprostu tłuste, a w dobie low-fat mogą stanowić pokaźne źródło
tłuszczu.
Jacek


Anna Olczyk <a...@p...ckp.pl> wrote in message
news:39d9b6bc$1@news.vogel.pl...
>
> Zgadzam się z tą teorią , sprawdziłam na własnych dzieciach
> Anka
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Stwardnienie rozsiane - szukam chorych
w sprawie SV : lekarz do cesarki w Lodzi
szkła okularowe
lekarz do cesarki w Lodzi
Celiakia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem

zobacz wszyskie »