Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PIECZONE PIEROZKI...

Grupy

Szukaj w grupach

 

PIECZONE PIEROZKI...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-05-28 15:24:14

Temat: Re: PIECZONE PIEROZKI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1t2qwd6nz3dk6$.1lenlspzv7b4w$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 29 May 2009 14:00:56 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > (...)Była
> > najbardziej posującą do mnie połówką, wtedy...
>
> "Wtedy" to takie małe, niepozorne słówko, które daje wielki margines
> swobody w ocenie...

Tu tylko oznacza, że dalszy ciąg okazał się zupełnie inny niż sobie
wymarzyłem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-05-29 11:00:06

Temat: PIECZONE PIEROZKI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marudę natchnęło:

Ciasto drożdżowe, farsz z boćwiny - część z mięsem, część bezmięsna,
dosmaczony czosnkiem i przyprawami. Wykrawane wykrojnikiem do pierogów -
farsz położony na pas ciasta, połowa tego pasa założona na farsz i
kwadratowym wykrojnikiem wycinane trójkatne pierogi do pieczenia w
piekarniku. Pychotka. Podobne robi ze szpinaku nowozelandzkiego. Też pyszne!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-05-29 11:36:53

Temat: Re: PIECZONE PIEROZKI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gvofbj$emq$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Marudę natchnęło:
>
> Ciasto drożdżowe, farsz z boćwiny - część z mięsem, część bezmięsna,
> dosmaczony czosnkiem i przyprawami. Wykrawane wykrojnikiem do pierogów -
> farsz położony na pas ciasta, połowa tego pasa założona na farsz i
> kwadratowym wykrojnikiem wycinane trójkatne pierogi do pieczenia w
> piekarniku. Pychotka. Podobne robi ze szpinaku nowozelandzkiego. Też
pyszne!

Napradę wyśmienite!!! Kazałem ugotować barszczyku do picia pod te pierozki.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2009-05-29 11:39:22

Temat: Re: PIECZONE PIEROZKI...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 29 May 2009 13:36:53 +0200, Panslavista napisał(a):

> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gvofbj$emq$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>> Marudę natchnęło:
>>
>> Ciasto drożdżowe, farsz z boćwiny - część z mięsem, część bezmięsna,
>> dosmaczony czosnkiem i przyprawami. Wykrawane wykrojnikiem do pierogów -
>> farsz położony na pas ciasta, połowa tego pasa założona na farsz i
>> kwadratowym wykrojnikiem wycinane trójkatne pierogi do pieczenia w
>> piekarniku. Pychotka. Podobne robi ze szpinaku nowozelandzkiego. Też
> pyszne!
>
> Napradę wyśmienite!!! Kazałem

Aż?

> ugotować barszczyku do picia pod te pierozki.

A jakbys zwyczajnie poprosił, toby Ci jeszcze podała i po głowie
pogłaskała...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2009-05-29 12:00:56

Temat: Re: PIECZONE PIEROZKI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3milmgfqsf2c.11n5gwmyv9k1c.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 29 May 2009 13:36:53 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:gvofbj$emq$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> >> Marudę natchnęło:
> >>
> >> Ciasto drożdżowe, farsz z boćwiny - część z mięsem, część bezmięsna,
> >> dosmaczony czosnkiem i przyprawami. Wykrawane wykrojnikiem do
pierogów -
> >> farsz położony na pas ciasta, połowa tego pasa założona na farsz i
> >> kwadratowym wykrojnikiem wycinane trójkatne pierogi do pieczenia w
> >> piekarniku. Pychotka. Podobne robi ze szpinaku nowozelandzkiego. Też
> > pyszne!
> >
> > Napradę wyśmienite!!! Kazałem
>
> Aż?
>
> > ugotować barszczyku do picia pod te pierozki.
>
> A jakbys zwyczajnie poprosił, toby Ci jeszcze podała i po głowie
> pogłaskała...

Leniwe są niektóre - teraz wiem - szkolne "święto rodziny" jutro...
:-))))))))))
Syla nawiała więc nie wiem, co robiłaby dla mnie, choć zapowiadało się
nieźle, wiedziałbym co robić mam dla niej, bez Twojego podpowiadania. Była
najbardziej posującą do mnie połówką, wtedy...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2009-05-29 13:01:58

Temat: Re: PIECZONE PIEROZKI...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 29 May 2009 14:00:56 +0200, Panslavista napisał(a):

> (...)Była
> najbardziej posującą do mnie połówką, wtedy...

"Wtedy" to takie małe, niepozorne słówko, które daje wielki margines
swobody w ocenie...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2009-05-29 15:31:44

Temat: Re: PIECZONE PIEROZKI...
Od: lucy fear <l...@h...net> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:

>>> ugotować barszczyku do picia pod te pierozki.
>> A jakbys zwyczajnie poprosił, toby Ci jeszcze podała i po głowie
>> pogłaskała...
>
> Leniwe są niektóre - teraz wiem - szkolne "święto rodziny" jutro...
> :-))))))))))
> Syla nawiała więc nie wiem, co robiłaby dla mnie, choć zapowiadało się
> nieźle, wiedziałbym co robić mam dla niej, bez Twojego podpowiadania. Była
> najbardziej posującą do mnie połówką, wtedy...
>
>
nawet nie wiesz jak ma na imie nowy sylojebca

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jaka płyta gazowa lub kuchenka
ZUPA
Syrop sosnowy...
SZYDOWSKIE PRAWO...
self rising flour?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »