Data: 2009-07-19 12:49:51
Temat: POCHWALA KLUSEK
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Polacy, lubimy miękkie kluchy i już, nich sobie makaroniarze jedzą
> swój niedogotowany makaron z pomidorową breją, a do naszego polskiego
> mięsnego sosiku i rosołku muszą być miękuchne, puszyste kluseczki,
> które na języku się rozpływają, że mniam -).
Takie śląskie, hałuszki,
Takie kopytka, paluszki,
Takie tarte, te mordonie,
Takie pyzy ziemniaczane,
Takie duże pyzy drożdżowe
Takie smaczne łazanki
Takie lane, kładzione
Gotowane, takie pieczone
Smażone do zup, do sosów
Do sera, do mleka, rosołu
Jemy je sami, jemy pospołu
Smakują, dają siłę, zdrowie
Nitki, krajanka, muszelki
Rurki, świderki, kolanka
I wszystkim piwa do dzbanka!
|