| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-11 19:31:41
Temat: [PRZEPIS] flaczki z boczniakowpostanowilem na dzien dobry podzielic sie
przepisem na mniamusna zupke
(chociaz niejedna osoba pewnie to zna)
wiec tak :
pozyczamy od sasiadki ;)
0,5 kg boczniakow
1 srednia marchewka
1 pietruszka
1 plaster selera (korzen oczywiscie)
10 dkg pora
1 nieduza cebula
sol, pieprz, slodka papryka, imbir,
majeranek, olej i maselko, maka.
a teraz pora zaczac gotowac:
boczniaki czyscimy (bez plukania) i kroimy w "makaroniki".
warzywa czyscimy, marchewke z pietruszka i selerem nalezy
zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Pora i cebule pokroic.
Do garnka wlewamy lyzke oleju i podsmazamy na nim jarzyny.
do podsmazonych juz jazyn wlewamy 1,5 litra wody
(do tego mozna dodac bulion drobiowy).
Teraz trzeba doprowadzic do wrzenia wode
(chociaz mozna partnerke/partnera)
i do gotujacych sie jarzyn wrzucamy boczniaki.
Z maselka i maki robimy "zasmazke" i wlewamy ja do zupki
teraz nalezy tylko doprawic sala i reszta podanych przypraw.
smacznego :-)
mam nadzieje ze doczekam sie recenzji :-)
pozdrawiam
smen
---
s...@i...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-12 05:20:40
Temat: Re: [PRZEPIS] flaczki z boczniakowwidziałam niedawno ten przepis w TVP 1 i bardzo apetycznie wszystko
wyglądało
polecam chociaż jeszcze nie robiłam ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 12:48:12
Temat: Re: [PRZEPIS] flaczki z boczniakow
Użytkownik smen <smen@poczta...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aqp0hm$ds2$...@n...tpi.pl...
> postanowilem na dzien dobry podzielic sie
> przepisem na mniamusna zupke
> (chociaz niejedna osoba pewnie to zna)
>
> wiec tak :
>
> pozyczamy od sasiadki ;)
>
> 0,5 kg boczniakow
> 1 srednia marchewka
> 1 pietruszka
> 1 plaster selera (korzen oczywiscie)
> 10 dkg pora
> 1 nieduza cebula
> sol, pieprz, slodka papryka, imbir,
> majeranek, olej i maselko, maka.
>
> a teraz pora zaczac gotowac:
>
> boczniaki czyscimy (bez plukania) i kroimy w "makaroniki".
> warzywa czyscimy, marchewke z pietruszka i selerem nalezy
> zetrzec na tarce o duzych oczkach.
> Pora i cebule pokroic.
> Do garnka wlewamy lyzke oleju i podsmazamy na nim jarzyny.
> do podsmazonych juz jazyn wlewamy 1,5 litra wody
> (do tego mozna dodac bulion drobiowy).
> Teraz trzeba doprowadzic do wrzenia wode
> (chociaz mozna partnerke/partnera)
> i do gotujacych sie jarzyn wrzucamy boczniaki.
> Z maselka i maki robimy "zasmazke" i wlewamy ja do zupki
>
> teraz nalezy tylko doprawic sala i reszta podanych przypraw.
>
>
>
> smacznego :-)
>
>
> mam nadzieje ze doczekam sie recenzji :-)
>
>
>
> pozdrawiam
>
> smen
> ---
> s...@i...pl
>
> Narobiłeś mi smaka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 15:33:40
Temat: Re: [PRZEPIS] flaczki z boczniakow
Użytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aqqjdf$pn3$1@flis.man.torun.pl...
> widziałam niedawno ten przepis w TVP 1 i bardzo apetycznie wszystko
> wyglądało
> polecam chociaż jeszcze nie robiłam ;)
a co to za program byl bo nie widzialem???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 15:34:39
Temat: Re: [PRZEPIS] flaczki z boczniakow
Użytkownik "forum" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aqqtbe$ctk$1@news.tpi.pl...
ciach...
> > Narobiłeś mi smaka
no to teraz pozostaje tylko gotowac :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |