| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-10 08:58:45
Temat: Paluszki serowe c.d.Paluszki Serowe-ciąg dalszy:
Zmodyfikowałem przepis (podany w zestawie przepisów na ciasta przez Królową
Sabę) dodając soli (duża szczypta i sody jako spulchniacza ( mała szczypta ).
Były zdecydowanie lepsze niż poprzednio, ale nadal nie wiem jak smakują na
zimno i czy można je przechowywać. Zostały pożarte na gorąco :-). W lodówce
czeka następna porcja do prób z innymi dodatkami (cukier, cy cynamon ?):-).
Pozdrawiam
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-10 09:05:26
Temat: Re: Paluszki serowe c.d.Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał:
> Paluszki Serowe-ciąg dalszy:
> Zmodyfikowałem przepis (podany w zestawie przepisów na ciasta przez Królową
> Sabę) dodając soli (duża szczypta i sody jako spulchniacza ( mała szczypta ).
> Były zdecydowanie lepsze niż poprzednio, ale nadal nie wiem jak smakują na
> zimno i czy można je przechowywać. Zostały pożarte na gorąco :-). W lodówce
> czeka następna porcja do prób z innymi dodatkami (cukier, cy cynamon ?):-).
Skoro chcesz porozmawiac na temat tego przepisu, to moglbys go
przypomniec wszystkim, bo nie kazdy ma go w zasiegu reki.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 09:41:11
Temat: Re: Paluszki serowe c.d.t...@p...onet.pl wrote:
> Paluszki Serowe-ciąg dalszy:
> Zmodyfikowałem przepis (podany w zestawie przepisów na ciasta przez Królową
> Sabę) dodając soli (duża szczypta i sody jako spulchniacza ( mała szczypta ).
> Były zdecydowanie lepsze niż poprzednio, ale nadal nie wiem jak smakują na
> zimno i czy można je przechowywać. Zostały pożarte na gorąco :-). W lodówce
> czeka następna porcja do prób z innymi dodatkami (cukier, cy cynamon ?):-).
> Pozdrawiam
> Michał
>
>
Ja lubie takie z kminkiem
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 12:24:26
Temat: Re: Paluszki serowe c.d.
> Ja lubie takie z kminkiem
>
> Walkie!
>
Kminkiem posypać czy zagnieść w cieście?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 14:06:32
Temat: Re: Paluszki serowe c.d.t...@p...onet.pl wrote:
>>Ja lubie takie z kminkiem
>>
>>Walkie!
>>
>
> Kminkiem posypać czy zagnieść w cieście?
>
>
>
Zagnieciony w ciescie.
A pycha jest tez dodac do zagniecionego ciasta mielony kmienek -
superkowy smak do maczania w dipie jakims.
Pycha!
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 14:42:38
Temat: Re: Paluszki serowe c.d. a czy mógłbyś podać przepis na te paluszki serowe????
Aguś
Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5887.00000038.3df5acc4@newsgate.onet.pl...
> Paluszki Serowe-ciąg dalszy:
> Zmodyfikowałem przepis (podany w zestawie przepisów na ciasta przez
Królową
> Sabę) dodając soli (duża szczypta i sody jako spulchniacza ( mała
szczypta ).
> Były zdecydowanie lepsze niż poprzednio, ale nadal nie wiem jak smakują na
> zimno i czy można je przechowywać. Zostały pożarte na gorąco :-). W
lodówce
> czeka następna porcja do prób z innymi dodatkami (cukier, cy cynamon
?):-).
> Pozdrawiam
> Michał
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 07:20:29
Temat: Re: Paluszki serowe c.d.
>
>
Paluszki serowe
2 szklanki maki, 100 gr masla, 1 szklanka ostrego sera tartego na duzych oczkach
szczypta cayenne, 1 lyzka kminku, jak kto lubi, 1 jajko + woda, aby bylo 1/3
szklanki
Make posiekac z maslem, dodac cayenne, kminek, ser, wymieszac, dodac
wode z jajkiem cienkim strumieniem, szybko mieszajac make widelcem.
Zagniec palcami, szybko, zeby bylo zaledwie polaczone, kluchowate,
schlodzic, rozwalkowac grubo, na pol cm.
Ciac radelkiem w pasy, ukladac na niesmarowanej blasze, piec 10-15 min w
goracym piecu, 200C.
Ja dodałem jeszcze szczyptę soli i szczyptę sody/proszku do pieczenia ( jako
spulchniacza)
Wynikami dalszych modyfikacji podzielę się oczywiście.
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |