Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Panierka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Panierka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-10-07 09:22:05

Temat: Panierka
Od: "Vonski" <5...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam


Ostatnio jadlem na S lowacji ser zolty smazony w panierce. Bardzo
zaitrygowalo mnie z czaego oni robia panieke i tak ladnie ja "przylepiaja ja
do sera".
Jakby ktos z Panstawa posiadal ta wiedze czy moglby sie nia podzielic.

Pozdrawiam Vonski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-10-07 13:49:22

Temat: Re: Panierka
Od: Ludek Vasta <q...@X...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Vonski wrote:
> Ostatnio jadlem na S lowacji ser zolty smazony w panierce. Bardzo
> zaitrygowalo mnie z czaego oni robia panieke i tak ladnie ja "przylepiaja ja
> do sera".

Ja robie zwykla - maka, jajko, bulka tarta. Tylko ze jeszcze raz
powtarzam jajko i bulke tarta.

Ludek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-10-07 14:45:35

Temat: Re: Panierka
Od: "Vonski" <5...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Ja robie zwykla - maka, jajko, bulka tarta. Tylko ze jeszcze raz powtarzam
> jajko i bulke tarta.
>
ale mi jakos ta panierka nierowno sie rozklada. A czy smazymy na globokim
oleju,
i w jakiej temperaturze ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-10-07 19:34:35

Temat: Re: Panierka
Od: "*piotr'ek*" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Bardzo zaitrygowalo mnie z czaego oni robia panieke i tak ladnie ja
> "przylepiaja ja do sera".

Kupują mrożone gotowce... a panierować trzeba 2x i jest OK. Temperatura
smażenia? Krótko w temp. optymalnej.

*piotr'ek*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-10-07 20:57:50

Temat: Re: Panierka
Od: "wolim" <w...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "*piotr'ek*" <p...@g...pl> napisał

> Temperatura smażenia? Krótko w temp. optymalnej.

hehe... to jest to. trzeba samemu sprawdzić, co to optymalna. jeden
lubi/potrafi smażyć na głębokim tłuszczu w bardzo wysokiej temperaturze,
inny woli w mniejszej ilości oleju i w temperaturze niższej. trzeba,
niestety, dojść do wprawy i wypracować własną metodę. ja lubię większą ilość
oleju i smażenie krótkie, ale treściwe ;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-10-09 18:54:16

Temat: Re: Panierka
Od: "mlk" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora




> ale mi jakos ta panierka nierowno sie rozklada. A czy smazymy na globokim
> oleju,
> i w jakiej temperaturze ?

podstawą jest kilkukrotne panierowanie. co do smażenia, to króciutko (po 1
min. z każdej strony) na mocno rozgrzanej patelni. jak np. teflonowa, to
praktycznie bez tłuszczu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

proszę o opinie n/t pojemników próżniowych VACSY Zeptera
Ciasteczka. Francuskie [p]
Sałatka z wędzonego łososia
[GWW] chleb razowy...
Horke jablko

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »