| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-07 09:22:05
Temat: PanierkaWitam
Ostatnio jadlem na S lowacji ser zolty smazony w panierce. Bardzo
zaitrygowalo mnie z czaego oni robia panieke i tak ladnie ja "przylepiaja ja
do sera".
Jakby ktos z Panstawa posiadal ta wiedze czy moglby sie nia podzielic.
Pozdrawiam Vonski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-07 13:49:22
Temat: Re: PanierkaVonski wrote:
> Ostatnio jadlem na S lowacji ser zolty smazony w panierce. Bardzo
> zaitrygowalo mnie z czaego oni robia panieke i tak ladnie ja "przylepiaja ja
> do sera".
Ja robie zwykla - maka, jajko, bulka tarta. Tylko ze jeszcze raz
powtarzam jajko i bulke tarta.
Ludek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-07 14:45:35
Temat: Re: Panierka
>
> Ja robie zwykla - maka, jajko, bulka tarta. Tylko ze jeszcze raz powtarzam
> jajko i bulke tarta.
>
ale mi jakos ta panierka nierowno sie rozklada. A czy smazymy na globokim
oleju,
i w jakiej temperaturze ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-07 19:34:35
Temat: Re: Panierka> Bardzo zaitrygowalo mnie z czaego oni robia panieke i tak ladnie ja
> "przylepiaja ja do sera".
Kupują mrożone gotowce... a panierować trzeba 2x i jest OK. Temperatura
smażenia? Krótko w temp. optymalnej.
*piotr'ek*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-07 20:57:50
Temat: Re: Panierka
Użytkownik "*piotr'ek*" <p...@g...pl> napisał
> Temperatura smażenia? Krótko w temp. optymalnej.
hehe... to jest to. trzeba samemu sprawdzić, co to optymalna. jeden
lubi/potrafi smażyć na głębokim tłuszczu w bardzo wysokiej temperaturze,
inny woli w mniejszej ilości oleju i w temperaturze niższej. trzeba,
niestety, dojść do wprawy i wypracować własną metodę. ja lubię większą ilość
oleju i smażenie krótkie, ale treściwe ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-10-09 18:54:16
Temat: Re: Panierka
> ale mi jakos ta panierka nierowno sie rozklada. A czy smazymy na globokim
> oleju,
> i w jakiej temperaturze ?
podstawą jest kilkukrotne panierowanie. co do smażenia, to króciutko (po 1
min. z każdej strony) na mocno rozgrzanej patelni. jak np. teflonowa, to
praktycznie bez tłuszczu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |