| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-12 21:20:19
Temat: Paprykarz SzecińskiWitam poszukuje przepisu na paprykarz szczeciński
Wiem że temat był niedawno poruszany ale nikt przepisu nie podał
Wiem z czego się robi to przemysłowo (odpady rybne) ale można skopiowac
przepis przemysłowy i dodac dobre składniki
Pozdrawiam JULIUSZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-13 08:57:44
Temat: Re: Paprykarz Szecińskinightmen wrote:
> Witam poszukuje przepisu na paprykarz szczeciński
> Wiem że temat był niedawno poruszany ale nikt przepisu nie podał
> Wiem z czego się robi to przemysłowo (odpady rybne) ale można skopiowac
> przepis przemysłowy i dodac dobre składniki
A to co? MASSAGE ID: <cmsrcc$gbg$1@nemesis.news.tpi.pl> Bo na moje oko -
przepis.
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
http://skocz.pl/natalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-22 20:05:20
Temat: Re: Paprykarz Szeciński> Witam poszukuje przepisu na paprykarz szczeciński
> Wiem że temat był niedawno poruszany ale nikt przepisu nie podał
> Wiem z czego się robi to przemysłowo (odpady rybne) ale można skopiowac
> przepis przemysłowy i dodac dobre składniki
> Pozdrawiam JULIUSZ
>
>
Podaję za wczorajszym programem z R.Makłowiczem. Może Tobie się przyda.:-)
Sama też niedługo wypróbuję, bo przepis wydaje mi się prosty i ciekawy!:
1.Wędzoną słoninę pokroić w kostkę i wytopić, wyjąć skwarki. Na tłuszcz
wrzucić drobno posiekaną cebulę. Zeszklić. Patelnię zdjąć z ognia. Dodać 2
łyżki słodkiej papryki w proszku. Wymieszać.Patelnię postawić na gazie. Dodać
2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę oraz 1 żółtą paprykę pokrojoną w
kostkę. Kontrolować ilość płynu. Dodać (podlać)bulionem rybnym (zagotować łeb,
płetwy ryby + cebula+ papryka w proszku). Ma utworzyć się jednolity sos.
2. 800 g filetów z sandacza pokroić na porcje, włożyć do sosu i dusić 15
minut. Już nie mieszać, tylko potrząsać patelnią.
3. Na koniec dodać 1/2 szklanki słodkiej śmietany i delikatnie wymieszać, tak
by "nie rozwalić" ryby.
4.Podawać z ugotowanym makaronem posypanym twarogiem i skwarkami.
Tyle przepis. Ja na pewno zmienie pkt 4 , na pieczywo :-)
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |