Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Paprykarz Szeciński

Grupy

Szukaj w grupach

 

Paprykarz Szeciński

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-12 21:20:19

Temat: Paprykarz Szeciński
Od: "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam poszukuje przepisu na paprykarz szczeciński
Wiem że temat był niedawno poruszany ale nikt przepisu nie podał
Wiem z czego się robi to przemysłowo (odpady rybne) ale można skopiowac
przepis przemysłowy i dodac dobre składniki
Pozdrawiam JULIUSZ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-13 08:57:44

Temat: Re: Paprykarz Szeciński
Od: tapta <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

nightmen wrote:
> Witam poszukuje przepisu na paprykarz szczeciński
> Wiem że temat był niedawno poruszany ale nikt przepisu nie podał
> Wiem z czego się robi to przemysłowo (odpady rybne) ale można skopiowac
> przepis przemysłowy i dodac dobre składniki

A to co? MASSAGE ID: <cmsrcc$gbg$1@nemesis.news.tpi.pl> Bo na moje oko -
przepis.

--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
http://skocz.pl/natalka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-22 20:05:20

Temat: Re: Paprykarz Szeciński
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam poszukuje przepisu na paprykarz szczeciński
> Wiem że temat był niedawno poruszany ale nikt przepisu nie podał
> Wiem z czego się robi to przemysłowo (odpady rybne) ale można skopiowac
> przepis przemysłowy i dodac dobre składniki
> Pozdrawiam JULIUSZ
>
>
Podaję za wczorajszym programem z R.Makłowiczem. Może Tobie się przyda.:-)
Sama też niedługo wypróbuję, bo przepis wydaje mi się prosty i ciekawy!:
1.Wędzoną słoninę pokroić w kostkę i wytopić, wyjąć skwarki. Na tłuszcz
wrzucić drobno posiekaną cebulę. Zeszklić. Patelnię zdjąć z ognia. Dodać 2
łyżki słodkiej papryki w proszku. Wymieszać.Patelnię postawić na gazie. Dodać
2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę oraz 1 żółtą paprykę pokrojoną w
kostkę. Kontrolować ilość płynu. Dodać (podlać)bulionem rybnym (zagotować łeb,
płetwy ryby + cebula+ papryka w proszku). Ma utworzyć się jednolity sos.
2. 800 g filetów z sandacza pokroić na porcje, włożyć do sosu i dusić 15
minut. Już nie mieszać, tylko potrząsać patelnią.
3. Na koniec dodać 1/2 szklanki słodkiej śmietany i delikatnie wymieszać, tak
by "nie rozwalić" ryby.
4.Podawać z ugotowanym makaronem posypanym twarogiem i skwarkami.
Tyle przepis. Ja na pewno zmienie pkt 4 , na pieczywo :-)
Pozdrawiam Areta

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Robot kuchenny w 1-osobowym gospodarstwie
zupa z owocow morza (styl tajski)
Creme Brulle
indesit zmywarka
Pizza

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »