« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-27 22:29:40
Temat: Pasta curryPrzywiozlam z zagranicy paste curry zolta i czerwona w sloiku. Co z tym
zrobic ?
Moze kurczak + warzywa + pasta curry ?
Nie mam mleczka kokosowego
Prosze o pomoc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-12-27 22:40:05
Temat: Re: Pasta curry** eva wrote:
> Przywiozlam z zagranicy paste curry zolta i czerwona w sloiku. Co z
> tym zrobic ?
> Moze kurczak + warzywa + pasta curry ?
> Nie mam mleczka kokosowego
http://www.videojug.com/film/how-to-cook-a-chicken-c
urry-in-ten-minutes
:)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-12-27 22:46:40
Temat: Re: Pasta curry
eva napisał(a):
> Przywiozlam z zagranicy paste curry zolta i czerwona w sloiku. Co z tym
> zrobic ?
W swoim epizodzie kulinarnym w Irlandii , gdzie pasta Curry była
relatywnie tania , używałem jej do przyprawiania mięsa. Po prostu -
dwie łyżki pasty Curry , łyżka sosu rybnego , mięso pocięte jak
na chińszczyznę ( coś ala pręciki ) , to na 30 minut do miski.
Potem na patelnie oliwa z oliwek , parę minut smażenia mięsa w
paście , na koniec wlałem trochę sosu słodko-kwaśnego ,
pomieszałem , podsmażyłem na wolnym ogniu jeszcze minutę i miałem
bardzo bardzo smaczne mięsko w sosie słodko-kwaśnym.
Robiłem takie rzeczy z pastą czerwoną i zieloną.
Pozdrawiam
Wojtek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |