« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-06-25 17:29:08
Temat: "Patelnia furmana" z "Pod zlotym psem"Czesc,
czy ktos wie z jakiego kawalka miesa wieprzowego jest robione powyzsze danie
we Wroclawskiej knajpie? Oczywiscie nie tylko tam - to z rodzaju zapiekanych
dan w piecu, a mieso jest takie miekkie, praktycznie rozlatujace sie, ale
soczyste i mniam =) Czesto takie mieso wystepuje z dodatkiem zasmazanej
kapusty (tego tez ciekaw jestem, jak sie taka kapuste robi, bo nie jest ona,
ani jak bigos, ani jak gotowana).
No i drugie pytanie - w jakim naczyniu najlepiej podobne potrawy
przygotowywac? Jakiegos rodzaju zeliwnym kociolku/brytfance? A moze zeliwna
patelnia (jakie polecacie)?
--
Olleo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |