Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "Patelnia furmana" z "Pod zlotym psem"

Grupy

Szukaj w grupach

 

"Patelnia furmana" z "Pod zlotym psem"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-06-25 17:29:08

Temat: "Patelnia furmana" z "Pod zlotym psem"
Od: "olleo" <o...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc,

czy ktos wie z jakiego kawalka miesa wieprzowego jest robione powyzsze danie
we Wroclawskiej knajpie? Oczywiscie nie tylko tam - to z rodzaju zapiekanych
dan w piecu, a mieso jest takie miekkie, praktycznie rozlatujace sie, ale
soczyste i mniam =) Czesto takie mieso wystepuje z dodatkiem zasmazanej
kapusty (tego tez ciekaw jestem, jak sie taka kapuste robi, bo nie jest ona,
ani jak bigos, ani jak gotowana).

No i drugie pytanie - w jakim naczyniu najlepiej podobne potrawy
przygotowywac? Jakiegos rodzaju zeliwnym kociolku/brytfance? A moze zeliwna
patelnia (jakie polecacie)?

--
Olleo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kuchenka mikrofalowa
Tajski smazony makaron (Pad Thai)
CHLEB NA ZAKWASIE!
Blok robie-potrzebuje porady.
Chinskie (chyba) ciastka/pierożki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »