Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pianka na kruchym cieście

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pianka na kruchym cieście

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2011-06-15 22:33:31

Temat: Re: Pianka na kruchym cieście
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 15 Jun 2011 23:36:43 +0200, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2011-06-15 14:45, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Witam,
>>
>> Chciałabym zrobić dzisiaj kruche ciasto ze śliwkami. Mam sprawdzony
>> przepis na kruche ciasto, mam też osobny przepis na piankę. Pytanie, czy
>> upiec ciasto, wylać na to piankę i zapiec to wszystko jeszcze raz?
>> Nie spali mi się toto? Czy jest może jakaś inna technika robienia
>> kruchego ciasta z pianką. Przepisów jest mnóstwo w sieci, ale nie
>> chciałabym zmarnować składników nieudanymi eksperymentami.
>
> Jeśli pianka = beza to wyciepać wszystko od razu i wstawić do pieca.
>

Ciasto się nie dopiecze, a śliwki będą surowe. Beza polega na tym, że się
jej nie rumieni, lecz suszy w niskiej temperaturze. A kruche ciasto piecze
się w wysokiej.
Chyba, że mówiąc "beza" masz na myśli zapieczoną pianę. Ale i to wtedy
śliwki się nie upieką.

--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei

Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanie do posiadaczy "mandoliny" V-10
Garnek do smażenie powideł
Co jest niebezpiecznego mają białe szparagi?
Co dzisiaj dobrego robicie na obiad?
Zawijanie tortilli na osiołka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »