| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-04 18:01:15
Temat: Pierogi z wiśniami???Jak zrobic pierogi z wiśniami? Tzn. chodzi mi o farsz, czy wiśnie trzeba
drylować? Jeśli nie to wkładac niposłodzone do ciasta? Z góry dziękuje
za odpowiedzi.
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-04 18:07:27
Temat: Re: Pierogi z wiśniami???
> Jak zrobic pierogi z wiśniami? Tzn. chodzi mi o farsz, czy wiśnie trzeba
> drylować? Jeśli nie to wkładac niposłodzone do ciasta? Z góry dziękuje
> za odpowiedzi.
Hmmm... Nie chcialbym jesc pierogow z nadzieniem z niedrylowanych wisni:)
Zeby polamane przy drugiej dokladce:)
--
Pozdrawiam
Nuel
GG: 3402158
----------------------------------------
"...nie ma winnych, wszyscy swieci..."
----------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-04 18:13:17
Temat: Re: Pierogi z wiśniami???
Użytkownik "Dorota" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3F05C0EB.2010008@wp.pl...
> Jak zrobic pierogi z wiśniami? Tzn. chodzi mi o farsz, czy wiśnie trzeba
> drylować? Jeśli nie to wkładac niposłodzone do ciasta? Z góry dziękuje
> za odpowiedzi.
drylowac, drylowac:) coby mniej roboty bylo przy jedzeniu a ni niespodianek
z polamanymi zebami :))
wkladac po 2-3 (w zaleznosci od wielkosci) na krazek ciasta
potem ugotowane pierogi polac smietana gesta z cukrem :)
aha, wisni nie slodzic
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-04 18:44:13
Temat: Re: Pierogi z wiśniami???Pierogi z wisniami sa swietne ze slodzona lekko smietana... ale boskie sa z
ponizszym sosem:
0,5 kg wisni
20 dag cukru (ja daje mniej, ile mi podejdzie )
łyżeczka mąki kukurydzianej (może być ziemniaczana, ale mniej)
Wisnie miskujemy, wrzucamy do garnka, dajemy cukier.
Zagotowujemy, mąkę rozprawadzamy w wodzie i dodajemy. Sos gęstnieje, jak
stygnie. Polewamy nim pierogi....
ochhh... chyba niedlugo to zrobie... :))
Pozdrawiam
Sasannka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 09:38:13
Temat: Re: Pierogi z wiśniami???
Magdalena Witkowska wrote:
> Pierogi z wisniami sa swietne ze slodzona lekko smietana... ale boskie sa z
> ponizszym sosem:
>
> 0,5 kg wisni
> 20 dag cukru (ja daje mniej, ile mi podejdzie )
> łyżeczka mąki kukurydzianej (może być ziemniaczana, ale mniej)
>
> Wisnie miskujemy, wrzucamy do garnka, dajemy cukier.
> Zagotowujemy, mąkę rozprawadzamy w wodzie i dodajemy. Sos gęstnieje, jak
> stygnie. Polewamy nim pierogi....
> ochhh... chyba niedlugo to zrobie... :))
> Pozdrawiam
>
> Sasannka
>
Dzieki serdecznie za odpowiedzi i rady na pewno wykorzystam:)
Pozdrowienia D.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |