« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-07-25 09:33:20
Temat: Podróże kulinarne Makłowicza ...Zbytnio nie jestem jego fanem , ale raz mnie zainteresował sałatką tajską.
Kiedyś to zrobiłem i faktycznie wyszło przepysznie. Chodzi i taką sałatkę z
jarzynami , polędwicą z grilla , przyprawione sosem na ostro. Polędwicę wołową
raz zamieniłem na piersi z kurczaka. Też grillowane. Rewelacja !! Kilka
szczegółów wyleciało mi z czasem ze łba. Googlałem bezskutecznie w poszukiwaniu
tego odcinka. Może wy macie jakiś namiar ??
MH
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-07-26 07:36:04
Temat: Re: Podróże kulinarne Makłowicza ...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:47f6.00000a3e.4c4c04e0@newsgate.onet.pl...
> Zbytnio nie jestem jego fanem , ale raz mnie zainteresował sałatką tajską.
> Kiedyś to zrobiłem i faktycznie wyszło przepysznie. Chodzi i taką sałatkę
> z
> jarzynami , polędwicą z grilla , przyprawione sosem na ostro. Polędwicę
> wołową
> raz zamieniłem na piersi z kurczaka. Też grillowane. Rewelacja !! Kilka
> szczegółów wyleciało mi z czasem ze łba. Googlałem bezskutecznie w
> poszukiwaniu
> tego odcinka. Może wy macie jakiś namiar ??
>
http://www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/lista.htm
http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/podroze-kulinar
ne-roberta-maklowicza
http://gotowanie.onet.pl/11011,326,mistrzowiekuchni.
html
http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/maklowicz-w-pod
rozy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-07-26 09:24:27
Temat: Re: Podróże kulinarne Makłowicza ...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:47f6.00000a3e.4c4c04e0@newsgate.onet.pl...
> Zbytnio nie jestem jego fanem , ale raz mnie zainteresował sałatką tajską.
Sałatka z grillowanej wołowiny po chińsku
Kawałek polędwicy wrzucić do sosu sojowego, trzymać w nim ok. 10 minut,
obracając na wszystkie strony. Wyjąć i wyłożyć na mocno rozgrzany ruszt.
Opiec bez tłuszczu. Przekroić mięso, pokroić, w poprzek włókien, na cienkie
plasterki (musi być różowe w środku). Wrzucić mięso do miski. Połączyć
cukier, sos z limetek oraz sos rybny. Wymieszać, aby cukier rozpuścił się.
Do miski z wołowiną dodać pokrojone w piórka, wypestkowane pomidory, cebulę,
kilka zielonych chili, ogórki oraz liście selera. Wlać przygotowany sos i
dokładnie wymieszać
(zrodlo: http://www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedro
wka156.htm)
__________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow
5313 (20100726) __________
Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus.
http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |