Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "IDa" <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Podróże kulinarne Makłowicza ...
Date: Mon, 26 Jul 2010 11:24:27 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 29
Message-ID: <i2jk8n$e60$1@news.onet.pl>
References: <4...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: btq5.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1280136279 14528 83.29.162.5 (26 Jul 2010 09:24:39 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 26 Jul 2010 09:24:39 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-EsetScannerBuild: 7541
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328924
Ukryj nagłówki
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:47f6.00000a3e.4c4c04e0@newsgate.onet.pl...
> Zbytnio nie jestem jego fanem , ale raz mnie zainteresował sałatką tajską.
Sałatka z grillowanej wołowiny po chińsku
Kawałek polędwicy wrzucić do sosu sojowego, trzymać w nim ok. 10 minut,
obracając na wszystkie strony. Wyjąć i wyłożyć na mocno rozgrzany ruszt.
Opiec bez tłuszczu. Przekroić mięso, pokroić, w poprzek włókien, na cienkie
plasterki (musi być różowe w środku). Wrzucić mięso do miski. Połączyć
cukier, sos z limetek oraz sos rybny. Wymieszać, aby cukier rozpuścił się.
Do miski z wołowiną dodać pokrojone w piórka, wypestkowane pomidory, cebulę,
kilka zielonych chili, ogórki oraz liście selera. Wlać przygotowany sos i
dokładnie wymieszać
(zrodlo: http://www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedro
wka156.htm)
__________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow
5313 (20100726) __________
Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus.
http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
|