Data: 2010-07-26 09:24:27
Temat: Re: Podróże kulinarne Makłowicza ...
Od: "IDa" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:47f6.00000a3e.4c4c04e0@newsgate.onet.pl...
> Zbytnio nie jestem jego fanem , ale raz mnie zainteresował sałatką tajską.
Sałatka z grillowanej wołowiny po chińsku
Kawałek polędwicy wrzucić do sosu sojowego, trzymać w nim ok. 10 minut,
obracając na wszystkie strony. Wyjąć i wyłożyć na mocno rozgrzany ruszt.
Opiec bez tłuszczu. Przekroić mięso, pokroić, w poprzek włókien, na cienkie
plasterki (musi być różowe w środku). Wrzucić mięso do miski. Połączyć
cukier, sos z limetek oraz sos rybny. Wymieszać, aby cukier rozpuścił się.
Do miski z wołowiną dodać pokrojone w piórka, wypestkowane pomidory, cebulę,
kilka zielonych chili, ogórki oraz liście selera. Wlać przygotowany sos i
dokładnie wymieszać
(zrodlo: http://www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedro
wka156.htm)
__________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow
5313 (20100726) __________
Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus.
http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
|