| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-11 18:06:35
Temat: Pomocy, papryka !Kochani
Wlasnie mam goscia na kolacje, i wlasnie kupilam 3 papryki : biala,
zolta (rzuutom) i pomaranczowa. Chcialabym z tego zrobic przystawke, w
stylu "wloskim", ale sie nie umiem :-)).
Myslalam, zeby pokroic w paski i podsmazyc, dodajac na koniec
zmiazdzonego czosnku. Moze macie jakies lepsze pomysly ?
Dodam, ze mam w domu, z "wloszczyzny", bazylie (zamrozona), parmezan
(w plasterkach, oliwe (ExVir), no i tomaty. Mam tysz koperek, ale nie
wiem czy to wloszczyna jeszcze...
Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---
Niesz !
~ ~ ~
~ ~
~
~ ~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-11 18:15:15
Temat: Re: Pomocy, papryka !On Sat, 11 May 2002 18:06:35 GMT, n...@y...com (Ewa, siostra
Ani) wrote:
>Kochani
>Wlasnie mam goscia na kolacje, i wlasnie kupilam 3 papryki : biala,
>zolta (rzuutom) i pomaranczowa. Chcialabym z tego zrobic przystawke, w
>stylu "wloskim", ale sie nie umiem :-)).
>Myslalam, zeby pokroic w paski i podsmazyc, dodajac na koniec
>zmiazdzonego czosnku. Moze macie jakies lepsze pomysly ?
>Dodam, ze mam w domu, z "wloszczyzny", bazylie (zamrozona), parmezan
>(w plasterkach, oliwe (ExVir), no i tomaty. Mam tysz koperek, ale nie
>wiem czy to wloszczyna jeszcze...
>Ewcia
>Paryzewo, 15e arr.
>---
>
>Niesz !
>
>~ ~ ~
>~ ~
>~
> ~ ~
jaK na moj gust to wez rozbuzuj w piekarniku, wrzuc do woreczka
popaskowane grubo papryki, dodaj oliwy, popdrzucaj tym woreczkiem
(najlepiej jednak zawiazanym ;)) pare razy, dodaj czosnek, wysyp
na blaszke, zapiecz szybko w bardzo goracym, wyjmyj, popryskaj ta
bazilia i ubierz wiorkami pamezanu. u nas na to mowia
Meditteranean Roast vegetables (acha, bo tam jeszcze courgettes i
oignon sie dodaje)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-11 18:25:57
Temat: Re: Pomocy, papryka !
>>
>
>Ok, ale ja musze na patelni, bo mnie piekarnik wczoraj kopnal :-((( i
>na razie go trzymam odcietego od pradu (prondu) copy sie uspokoil....
>
>A tomaty moge dodac ? Bo oignon mam....
>Ewcia
>Paryzewo, 15e arr.
>---
>
>Niesz !
>
>~ ~ ~
>~ ~
Jak dodasz tomaty to bedziesz miec peperonate. tez dobre, ale to
trz\a dusic powolutku, az sie zrobi marmoladowe. sporo oignon
wtedy trzeba. po prostu odparowac tomaty powolusienku mniam
Krysia
>~
> ~ ~
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-11 18:40:49
Temat: Re: Pomocy, papryka !On Sat, 11 May 2002 19:15:15 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>jaK na moj gust to wez rozbuzuj w piekarniku, wrzuc do woreczka
>popaskowane grubo papryki, dodaj oliwy, popdrzucaj tym woreczkiem
>(najlepiej jednak zawiazanym ;)) pare razy, dodaj czosnek, wysyp
>na blaszke, zapiecz szybko w bardzo goracym, wyjmyj, popryskaj ta
>bazilia i ubierz wiorkami pamezanu. u nas na to mowia
>Meditteranean Roast vegetables (acha, bo tam jeszcze courgettes i
>oignon sie dodaje)
>
Ok, ale ja musze na patelni, bo mnie piekarnik wczoraj kopnal :-((( i
na razie go trzymam odcietego od pradu (prondu) copy sie uspokoil....
A tomaty moge dodac ? Bo oignon mam....
Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---
Niesz !
~ ~ ~
~ ~
~
~ ~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-11 18:49:17
Temat: Re: Pomocy, papryka !On Sat, 11 May 2002 19:25:57 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>>>
>>
>>Ok, ale ja musze na patelni, bo mnie piekarnik wczoraj kopnal :-((( i
>>na razie go trzymam odcietego od pradu (prondu) copy sie uspokoil....
>>
>>A tomaty moge dodac ? Bo oignon mam....
>>Ewcia
>>Paryzewo, 15e arr.
>>---
>>
>>Niesz !
>>
>>~ ~ ~
>>~ ~
>Jak dodasz tomaty to bedziesz miec peperonate. tez dobre, ale to
>trz\a dusic powolutku, az sie zrobi marmoladowe. sporo oignon
>wtedy trzeba. po prostu odparowac tomaty powolusienku mniam
>
>Krysia
>
>
Thank you. Tomaty z boku podam
Ide do kuchni - ahoj !
>>~
>> ~ ~
>
>K.T. - starannie opakowana
>
>
>-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
> http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
>-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---
Niesz !
~ ~ ~
~ ~
~
~ ~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |