| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-20 19:37:26
Temat: Popcorn maslanyno wlasnie, chodzi popcorn, ktory mozna kupic w platikowych kubelkach.
znacie moze skuteczny sposob na przyrzadzenie w domowych warunkach?
nie w mikrofali tylko przy pomocy garnka i ziarenek kukurydzy :)
Zalezy mi na zblizonym smaku a nie tylko swiadomosci ze to _powinno_
smakowac jak maslany.
pozdr.
Tomek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-20 19:59:23
Temat: Re: Popcorn maslany
> no wlasnie, chodzi popcorn, ktory mozna kupic w platikowych kubelkach.
> znacie moze skuteczny sposob na przyrzadzenie w domowych warunkach?
> nie w mikrofali tylko przy pomocy garnka i ziarenek kukurydzy :)
> Zalezy mi na zblizonym smaku a nie tylko swiadomosci ze to _powinno_
> smakowac jak maslany.
Najlepszy jest ze specjalnej maszynki, która powoduje eksplozję ziarenek za
pomocą gorącego powietrza, potem tak uzyskany styropian polewamy roztopionym
ale nie smażonym i nie palonym masłem ( od czego jest mikrofala :) i
posypujemy solą.
Smacznego :)
--
Z pozdrowieniami Adam Figarski
Papużki Nierozłączki
www.republika.pl/adam_figarski
n...@p...onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-20 20:38:32
Temat: Re: Popcorn maslanyPopcorn bardzo prosto jest zrobić na patelni lub w garnku na dno wlewamy
trochę oleju nie dużo tak by się rozlało po dnie i sypiemy na to kukurydzę i
moczywiście przykrywamy i czekamy aż się wszystkie wystrzelają i gotowe.
Aguś
Użytkownik "T" <t...@z...pl> napisał w wiadomości
news:b0hj8p$9du$1@szmaragd.futuro.pl...
> no wlasnie, chodzi popcorn, ktory mozna kupic w platikowych kubelkach.
> znacie moze skuteczny sposob na przyrzadzenie w domowych warunkach?
> nie w mikrofali tylko przy pomocy garnka i ziarenek kukurydzy :)
> Zalezy mi na zblizonym smaku a nie tylko swiadomosci ze to _powinno_
> smakowac jak maslany.
>
> pozdr.
> Tomek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-20 21:07:59
Temat: Re: Popcorn maslany> Najlepszy jest ze specjalnej maszynki, która powoduje eksplozję ziarenek
za
> pomocą gorącego powietrza, potem tak uzyskany styropian polewamy
roztopionym
> ale nie smażonym i nie palonym masłem ( od czego jest mikrofala :) i
> posypujemy solą.
>
> Smacznego :)
>
> --
> Z pozdrowieniami Adam Figarski
A jak sie robi popcorn slodki, nie bylo zadnego opisu dolaczonego do
maszynki, czy ten gotowy posypac cukrem-pudrem, nie mam pojecia?
Pozdrowienia
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 16:53:18
Temat: Re: Popcorn maslany
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0hmsv$mfj$1@news.onet.pl...
> Popcorn bardzo prosto jest zrobić na patelni lub w garnku na dno wlewamy
> trochę oleju nie dużo tak by się rozlało po dnie i sypiemy na to kukurydzę
i
> moczywiście przykrywamy i czekamy aż się wszystkie wystrzelają i gotowe.
>
> Aguś
taki wlasnie robie bez problemow. tylko szukam sposobu na maslany, ale jesli
nie jadlas to mozesz mi tylko wierzyc na slowo ze to nie to samo :)
pozdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 16:56:47
Temat: Re: Popcorn maslany> Najlepszy jest ze specjalnej maszynki, która powoduje eksplozję ziarenek
za
> pomocą gorącego powietrza, potem tak uzyskany styropian polewamy
roztopionym
> ale nie smażonym i nie palonym masłem ( od czego jest mikrofala :) i
> posypujemy solą.
>
> Smacznego :)
niestety maszynki takowej nie posiadam :(
ale w garnku tez mozna zrobic :)
polac jeszcze nie probowalem, ale czy czasami ten popcorn pozniej nie zrobi
sie "mokry" i miekki ? bleee ;P nie ma nic gorszego niz gumowaty i gumowaty
popcorn :>
pozdr.
Tomek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 22:14:50
Temat: Re: Popcorn maslanyT <t...@z...pl> napisał(a):
> taki wlasnie robie bez problemow. tylko szukam sposobu na maslany, ale jesli
> nie jadlas to mozesz mi tylko wierzyc na slowo ze to nie to samo :)
>
Witam
Hm, w zasadzie nigdy nie robiłam maślanego, ale widziałam w telewizji jak
robiła pewna amerykanka na słodko i na ostro. Twierdziła, że bazą jest zawsze
normalnie wyprażony popcorn, który wkłada sie do woreczka plastikowego i
traktuje dodatkami, np ten ostry - wsypywała ostre przyprawy: sól, chilli,
itp, a na słodko: cukier puder, pociachane bakalie, cukierki; no i wszystko
zmieszała poprzez zamknięcie woreczka i "trzepanie" nim. Myślę więc, że można
by było dodać po troszku masełka ciepłego, posolić i w ten sam sposób
wymieszać. A może sie mylę?
Nie wiem, czy coś pomogłam, ale pozdrawiam
Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |