| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-11 18:13:15
Temat: Przepis na pastyPodajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
Z pozdrowieniami Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-11 18:45:13
Temat: Re: Przepis na pasty
Użytkownik Ann <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a6ispc$a3q$...@n...tpi.pl...
> Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
> Z pozdrowieniami Ania
>
>
makrela+majonez bum na chlebek, położyć ogóreczka kiszonego albo polać
keczupem, pycha
tuńczyk+cebulka w kostkę+papryka w kosteczkę+jajko w
kosteczkę+majonez+przyprawy
itp
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-11 18:51:35
Temat: Re: Przepis na pasty
Użytkownik "Ann" napisał w
> Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
proszę bardzo: np. z makreli (u nas co tydzień w piątek na kolację):
bierzesz: 1 makrelę, 2 jajka na twardo/półmiękko, cebulkę, ogórka kwaszonego
albo i końserwowego, majonezik :))
rozdrabniasz, mieszasz, dodajesz pieprzu do smaku - i pale lizać!
pozdrawiam!
Luśka
--
:: www.kierzbun.pl - Stadnina Koni Kierzbuń
:: l...@k...pl - Lucynka, Lucy, Luśka, Lusiaczek; kiedyś również:
Lucyfer, Lucypera :))
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-11 19:00:53
Temat: Re: Przepis na pastyOstatnio kolezanka narobila mi apetytu na paste z makreli. To tak na czasie,
bo post, wiec sobie cos takiego przygotowalam i najadlam sie jak dzika. ;o)
A to cos jest bardzo proste i wyglada tak:
0,5 niezbyt pokaznej makreli
2-3 jajka ugotowane na twardo
cebula
(powyzsze przekrecic przez maszynke, ja makrele rozgniotlam widelcem, a
reszte drobniutko pokroilam, bo nie lubie myc maszynki)
szczypiorek
majonez + musztarda
sol, pieprz
Użytkownik "Ann" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:a6ispc$a3q$1@news.tpi.pl...
> Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
> Z pozdrowieniami Ania
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-11 20:14:21
Temat: Re: Przepis na pasty
Użytkownik "Lucyna Ciesielska" <l...@k...pl> napisał w wiadomości
news:a6iubc$pfp$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Ann" napisał w
>
> > Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
>
> proszę bardzo: np. z makreli (u nas co tydzień w piątek na kolację):
>
> bierzesz: 1 makrelę, 2 jajka na twardo/półmiękko, cebulkę, ogórka
kwaszonego
> albo i końserwowego, majonezik :))
> rozdrabniasz, mieszasz, dodajesz pieprzu do smaku - i pale lizać!
>
> pozdrawiam!
> Luśka
Ja lubie np ser bialy tlusty wymieszany z tunczykiem w oleju, pietruszka
zielona i pomidorem, do tego oliwa i duuuuzo czosnku
K>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-11 20:17:02
Temat: Re: Przepis na pastyWitajcie
Dla wielbicieli czosnku:
30dkg zoltego sera,
1 marchewka sredniej wielkosci
2 duze zabki czosnku
majonez
zolty ser i marchewke potrzec na tarce o duzych oczkach, przecisnac czosnek
przez praske, dodac majonez, moja mama lubi jeszcze do tego pokrojone w
drobna kostke jajko ugotowane na twardo. Wszystko wymieszac, zostawic w
lodowce ok.2 godz, zeby przeszlo czosnkiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-11 21:23:36
Temat: Re: Przepis na pasty"Ann" <a...@e...com.pl> wrote in news:a6ispc$a3q$1@news.tpi.pl:
Serowo-paprykowa.
250 g sera bialego (zwykly, slodki, twarogowy, najlepiej ropzsypujacy sie w
palcach) ucieramy najlepiej w makutrze z:
- 1/4 do 1/2 kostki zwyklego miekkiego masla (mozna dac wiecej jak ktos
lubi)
- slodka smietana (w ilosci zapewniajacej zachowanie odpowiedniej do
smarowania konsystencji pasty)
- 1-2 lyzeczki mielonej papryki (slodka plus ostra, oczywiscie wedlug
upodoban)
- lyzeczka soli
To wszystko. Smarujemy na chleb, poadajemy do kawy zbozowej lub herbaty,
kakao tez moze byc, przechowujemy w lodowce maksymalnie kilka dni w
zamknietym pojemniku.
--
Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-12 02:32:25
Temat: Re: Przepis na pastyOn Mon, 11 Mar 2002 19:13:15 +0100, "Ann" <a...@e...com.pl> wrote:
>Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
ja ostatnio jestem zafascynowana ajvarem - balkanska pasta z
baklazanow i papryki. no po prostu pychota! i ten lagodniejszy, i ten
ostry. przypuszczam, z emona u was w polsce kupic w slojach (kiedys
bywal bulgarski czy wegierski) - ale najlepszy na pewno bedzie
domowy.pyszne i duzo mniej kaloryczne niz te wszystie pasty
majonezowe... a robi sie tak:
2 duze baklazany
6 duzych strakow papryki (slodkiej lub pol na pol slodka i ostra - w
zaleznosci od upodobania)
1/2 szklanki oleju lub oliwy
1-2 zabki czosnku
1 mala cebula
1 lyzka soku z cytryny
1 lyza czerwonego wina
pieprz i sol do smaiku
posiekana nata do przybrania
baklazany i papryke upiec (najlepiejna grillu, albo w piekarniku),
jeszcze ceiple obrac ze skorki, oczyscic z nasion i ogonkow. miekkie
warzywa ugniesc na jednolita mase.
posiekac drobniutko lub zetrzec na grubej tarce cebule, czosnek
rozgniesc. na patelni rozgrzac 1-2 lyzki oleju i smazyc cebule do
miekkosci. dodac czosnek i smazyc mieszajac jeszcze ze 2 minuty.
mase baklazanowo-paprykowa wymieszac dokladnie z podsmazona cebula,
ciagle mieszajac dodawac powoli oliwe (ile wchlonie). kiedy masa
bedzie gladka i jednolita, doprawic, wymieszac, posypac natka i jesc!
pyszne jako dodatek do kanapek, mies, chleba pita i w ogole do
wszystkiego, nawet samow sobie.
ps. jesli masa ma malo zachecajacy kolor, mozna ja podkolorowac slodka
sypka papryka.
pozdrowienia,
kamila
--
kids are for people who can't have cats.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-12 11:34:17
Temat: Re: Przepis na pasty
Użytkownik Ann <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a6ispc$a3q$...@n...tpi.pl...
> Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
Ja proponuję pastę z tuńczyka
-dwie puszki tuńczyka w kawałkach może być jedna w pomidorach i jedna w
oleju, lub jedna w oleju i jedna w sosie własnym
-puszka kukurydzy
-jedna średnia cebula
-majonez najlepiej Babuni
-musztarda
-ketchup
-pieprz
-świeża bazylia
Tuńczyka rozgnieść dokładnie widelcem , dodać odsączoną kukurydzę.
Cebulę drobno pokroić, zmieszać składniki doprawiając kolejno sosami,
majonezu w zasadzie powinno być najwięcej, ketchupu raczej średnia ilość ,
musztarda i pieprz tylko do smaku, przyozdobić listakami bazylii.
Podawać z pieczywem
Polecam bo pasta jest naprawdę smaczna
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-12 11:53:28
Temat: Re: Przepis na pasty
Użytkownik Ann <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a6ispc$a3q$...@n...tpi.pl...
> Podajcie proszę przepis na różnorakie pasty do chleba.
> Z pozdrowieniami Ania
Ja uwielbiam paste pieczarkowo jajeczną
Pieczarki z cebulka na patelnie na tłuszczyk jak juz woda odparuje to do
tego jajka na twardo wszystko drobno pokrojone (ja robie to taka sprytna
maszyna co sama to tnie na kawaleczki).
i taka paste na chlebus mm poezja do tego odrobinka majonezu
Niunia
PS kiedys to byla pasta do faszerowani ajajek ale na chlebku smakuje
wybornie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |