« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-11 06:28:58
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczaka@[bez tego]o2.pl > napisał(a):
> Witam
>
> Mam golonke od kurczaka. Chcialbym ja jakos zamarynowac, jezeli to
> tak sie nazywam. Myslalem aby wlozyc dzisiaj na noc ja do jakiego
> roztwou solnego z domieszka jakis ziol- no wlasnie tylko jakie i ile??
>
> Jednak standardowa goloneczka o kurczaka- ile wody, ile ziol i co
> jeszcze musialbym dodac abym mogl jutro wyjac i wlozyc do kombiwaru, a
> pozniej aby zajadac sie smakowita paleczka :) ??
>
> Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
> Pozdrawiam
> Skonec
No dora juz dobra- wiem ze popelnilem blad- chodzilo mi o palke :)
Moze teraz padna jakies propozyjce co z tym moge zrobic- chodzi mi o
poniedzialkowy obiad.
Raz jeszcze dziekuje za pyszne przepisy
Pozdrawiam
Ciagle glodny
Skonec
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-11 16:40:52
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczaka
Uzytkownik "@[bez tego]o2.pl" <""skonec\"@[bez tego]o2.pl"> napisal w
wiadomosci news:ccpauf$44u$1@inews.gazeta.pl...
> Witam
>
> Mam golonke od kurczaka.
Golonka z kurczaka ??? ;-o
A moze skrzydelka wolowe, albo piers wieprzowa ;-))))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-11 16:41:57
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczakaAleksander Klosiewicz wrote:
> Golonka z kurczaka ??? ;-o
> A moze skrzydelka wolowe, albo piers wieprzowa ;-))))
"If pigs had wings..." :) Jeszcze trochę, i inżynieria genetyczna
doprowadzi nas do świnkokurczaka albo latającej krówki! ;)
Trochę nie w temacie przyznam się, że w dzieciństwie i wczesnej młodości
za nic na świecie nie chciałam spróbować golonki, bo mi się wydawało, że
to jest takie mięso ze skórą, tylko trochę ogolone z czarnej szczeciny...
Nessie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-11 17:09:45
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczakaOn Sun, 11 Jul 2004 18:41:57 +0200, Nessie
<w...@p...gazeta.pl> wrote:
>Aleksander Klosiewicz wrote:
>> Golonka z kurczaka ??? ;-o
>> A moze skrzydelka wolowe, albo piers wieprzowa ;-))))
>
>"If pigs had wings..." :) Jeszcze trochę, i inżynieria genetyczna
>doprowadzi nas do świnkokurczaka albo latającej krówki! ;)
>
>Trochę nie w temacie przyznam się, że w dzieciństwie i wczesnej młodości
>za nic na świecie nie chciałam spróbować golonki, bo mi się wydawało, że
>to jest takie mięso ze skórą, tylko trochę ogolone z czarnej szczeciny...
>
>Nessie
matkubosku....czarnej......
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-11 18:27:56
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczakaUżytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
[...]
> matkubosku....czarnej......
Wietnamskie świnki całe są czarne.
:-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-11 18:39:52
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczakaOn Sun, 11 Jul 2004 20:27:56 +0200, "JerzyN"
<N...@m...pl> wrote:
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
>[...]
>> matkubosku....czarnej......
>
>Wietnamskie ?winki ca?e s? czarne.
>:-)
ale ja myslalam, ze te to to sa zwierzatka domowe....
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-11 22:15:34
Temat: Re: Przygotowanie golonki od kurczaka
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ccpt54$e07$1@inews.gazeta.pl...
> ===
> Wyjątkowo, doceń to, odpowiem:
> Stul ryj!
>
te waldek! doceniłam, ale najpierw wydrukowałam.
KALETOWA, co jej dzisiaj zaszkodziła wizyta w pierogarni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |