Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przechowywanie pesto

Grupy

Szukaj w grupach

 

przechowywanie pesto

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-10 20:24:53

Temat: przechowywanie pesto
Od: kamila slawinska <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
aromatu nie stracilo?
wszelkie wskazowki mile widziane!

pozdrowienia,
kamila
--
everything tastes better with cat's hair in it.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-10 20:37:41

Temat: Re: przechowywanie pesto
Od: "Joasia" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "kamila slawinska" <p...@p...onet.pl> napisal w
wiadomosci news:h4k0f0t2b0rm2c73g73s7t3q484pd234nn@4ax.com...
> wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
> znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
> przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
> np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
> aromatu nie stracilo?
> wszelkie wskazowki mile widziane!
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> everything tastes better with cat's hair in it.

Witaj,

Zerknij na te stronke, sa tam ciekawe informacje :)
http://www.gastronomie.pl/produkty/pesto/index.html

Pozdrawiam
--
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 21:08:49

Temat: Re: przechowywanie pesto
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



kamila slawinska wrote:

> wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
> znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
> przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
> np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
> aromatu nie stracilo?
> wszelkie wskazowki mile widziane!
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> everything tastes better with cat's hair in it.

Mozna mrozic, najlepiej w naczyniach do kostek lodu, bo daje Ci to
pozadana porcje - jedna kostka zamrozonego pesto na podwojna porcje
makaronu (tzn. dla dwu osob).

http://tinylink.com/?iK7dsOUNtr

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 22:14:30

Temat: Re: przechowywanie pesto
Od: "eM eL" <b...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

kamila slawinska <p...@p...onet.pl> napisał(a):

> wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
> znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
> przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
> np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
> aromatu nie stracilo?
> wszelkie wskazowki mile widziane!

Wlozyc do zamykanego/zakrecanego naczynia, najlepiej szklanego, dobrze ubic,
zalac oliwa z oliwek coby oliwa pokryla pesto i powietrze sie nie dostawalo,
po czym naczynie zakrecic/przykryc i wlozyc do lodowki. Wytrzymuje 4-5
tygodni (dluzej nie probowalem) i pesto ani nie zmienia koloru ani smaku czy
zapachu.

--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 22:50:35

Temat: Re: przechowywanie pesto
Od: kamila slawinska <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 10 Jul 2004 14:08:49 -0700, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:

>Mozna mrozic, najlepiej w naczyniach do kostek lodu, bo daje Ci to
>pozadana porcje - jedna kostka zamrozonego pesto na podwojna porcje
>makaronu (tzn. dla dwu osob).

dzieki serdeczne. ekspwerymentalnie czesc zapasteryzowalam, czesc
zamrozilam - zobaczymy, co wyjdzie lepsze.

pozdrowienia,
kamila
--
Anybody who wanders around the world saying "Hell, yes, I'm from Texas"
deserves whatever happens to him. - Hunter S. Thompson

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przygotowanie golonki od kurczaka
mniammniam.pl - wasze opinie
self-raising flour ?
merodia - gdzie dostan
Jak zrobić jajecznicę?:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »