« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-10 20:24:53
Temat: przechowywanie pestowiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
aromatu nie stracilo?
wszelkie wskazowki mile widziane!
pozdrowienia,
kamila
--
everything tastes better with cat's hair in it.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-10 20:37:41
Temat: Re: przechowywanie pesto
Uzytkownik "kamila slawinska" <p...@p...onet.pl> napisal w
wiadomosci news:h4k0f0t2b0rm2c73g73s7t3q484pd234nn@4ax.com...
> wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
> znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
> przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
> np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
> aromatu nie stracilo?
> wszelkie wskazowki mile widziane!
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> everything tastes better with cat's hair in it.
Witaj,
Zerknij na te stronke, sa tam ciekawe informacje :)
http://www.gastronomie.pl/produkty/pesto/index.html
Pozdrawiam
--
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-10 21:08:49
Temat: Re: przechowywanie pesto
kamila slawinska wrote:
> wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
> znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
> przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
> np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
> aromatu nie stracilo?
> wszelkie wskazowki mile widziane!
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> everything tastes better with cat's hair in it.
Mozna mrozic, najlepiej w naczyniach do kostek lodu, bo daje Ci to
pozadana porcje - jedna kostka zamrozonego pesto na podwojna porcje
makaronu (tzn. dla dwu osob).
http://tinylink.com/?iK7dsOUNtr
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-10 22:14:30
Temat: Re: przechowywanie pestokamila slawinska <p...@p...onet.pl> napisał(a):
> wiem, ze o pesto genovese bylo nie raz, ale jakos nie udalo mi sie
> znalezc informacji na temat tego, czy i jak mozna ten sos dluzej
> przechowywac (dluzej = kilka tygodni, miesiac, dwa...). czy to mozna
> np. zamrozic? albo zapasteryzowac w sloiczkach? i co rozbic, zeby
> aromatu nie stracilo?
> wszelkie wskazowki mile widziane!
Wlozyc do zamykanego/zakrecanego naczynia, najlepiej szklanego, dobrze ubic,
zalac oliwa z oliwek coby oliwa pokryla pesto i powietrze sie nie dostawalo,
po czym naczynie zakrecic/przykryc i wlozyc do lodowki. Wytrzymuje 4-5
tygodni (dluzej nie probowalem) i pesto ani nie zmienia koloru ani smaku czy
zapachu.
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-10 22:50:35
Temat: Re: przechowywanie pestoOn Sat, 10 Jul 2004 14:08:49 -0700, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>Mozna mrozic, najlepiej w naczyniach do kostek lodu, bo daje Ci to
>pozadana porcje - jedna kostka zamrozonego pesto na podwojna porcje
>makaronu (tzn. dla dwu osob).
dzieki serdeczne. ekspwerymentalnie czesc zapasteryzowalam, czesc
zamrozilam - zobaczymy, co wyjdzie lepsze.
pozdrowienia,
kamila
--
Anybody who wanders around the world saying "Hell, yes, I'm from Texas"
deserves whatever happens to him. - Hunter S. Thompson
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |