« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-01 21:31:31
Temat: Q: Jakimi koncowkami ucierac zoltka z cukrem ?Witam,
Mam mikser i jak ucieram zoltka z cukrem (np. przy ciescie
czekoladowym Magdy B :-) trwa to bardzo dlugo i nie moge osiagnac
takiej puszystosci jak przy koglu moglu. Mozecie mi cos poradzic ?
Pozdrawiam
Marek D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-02 16:30:26
Temat: Re: Jakimi koncowkami ucierac zoltka z cukrem ?
Użytkownik Marek Dąbrowski <m...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...tpi.pl...
> Witam,
>
> Mam mikser i jak ucieram zoltka z cukrem (np. przy ciescie
> czekoladowym Magdy B :-) trwa to bardzo dlugo i nie moge osiagnac
> takiej puszystosci jak przy koglu moglu. Mozecie mi cos poradzic ?
>
> Pozdrawiam
>
> Marek D.
>
Bardzo duzo zalezy od samego miksera. Niektore nie chca nawet porzadnej
piany z bialek ubic. Wg mnie i mioch doswiadczen z roznymi typami to wrogiem
puszystosci sa zbyt duze obroty i budowa koncowek. Najlepsze koncowki to
takie, ktore sa zrobione nie z drucikow tylko z plaskich, wygietych w
przekroju poprzecznym w lekkie v blaszek. Jezeli mikser ma ze trzy
predkosci to najlepsza piana i zoltka z cukrem wychodza na sredniej.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |