Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Quiche lorraine

Grupy

Szukaj w grupach

 

Quiche lorraine

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-01 10:20:06

Temat: Quiche lorraine
Od: "Nasht" <n...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy robiac quiche ciasto pieke z farszem czy najpierw podpiekam troche
ciasto, laduje farsz i dopiekam

Prosze o pilna odpowiedz

pozdrawiam
--
____________________________________________________
___
Adam K. Kozlowski



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-01 11:24:38

Temat: Re: Quiche lorraine
Od: behemoth <b...@c...fr> szukaj wiadomości tego autora

Nasht wrote:
>
> Czy robiac quiche ciasto pieke z farszem czy najpierw podpiekam troche
> ciasto, laduje farsz i dopiekam
>
> Prosze o pilna odpowiedz

Od razu z farszem,przynajmniej ja tak zawsze robie a i tak brzegi ciasta
zwykle sa troche za mocno spieczone.
Pozdrawiam
Ada

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-01 17:05:37

Temat: Re: Quiche lorraine
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



behemoth wrote:

> Nasht wrote:
> >
> > Czy robiac quiche ciasto pieke z farszem czy najpierw podpiekam troche
> > ciasto, laduje farsz i dopiekam
> >
> > Prosze o pilna odpowiedz
>
> Od razu z farszem,przynajmniej ja tak zawsze robie a i tak brzegi ciasta
> zwykle sa troche za mocno spieczone.
> Pozdrawiam
> Ada

Ciasto powinno byc podpieczone bez nadzienia, najlepiej w ten sposob:
Umiescic ciasto w formie, uformowac brzegi, wylozyc dno i brzegi
pergaminem, nasypac suchej fasoli do wypelnienia, i piec az jasno zlote,
okolo 15 min. Pieczenie z fasola powoduje, ze ciasto zachowa forme, brzegi
nie zjada na dol, dno nie spuchnie, itd. Po upieczeniu fasole zachowac na
nastepny raz do pieczenia.
Gdy wypelnione nadzieniem, otoczyc brzegi kolnierzykiem z folii, ktora
zdjac po 10 minutach pieczenia, w ten sposob brzegi sie nie przypala.
Magdalena

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-02 07:38:09

Temat: Re: Quiche lorraine
Od: "Nasht" <n...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki za informacje. Pieklem od razu z farszem i wyszlo calkiem niezle.
Zapomnialem tylko ponaklowac ciasta. Ale jak na pierwszy raz ......

Pozdrawiam

____________________________________________________
___
Adam K. Kozlowski



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Hruba
owies
Mieso ?
polska kuchnia
polska kuchnia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »