| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-01 10:20:06
Temat: Quiche lorraineCzy robiac quiche ciasto pieke z farszem czy najpierw podpiekam troche
ciasto, laduje farsz i dopiekam
Prosze o pilna odpowiedz
pozdrawiam
--
____________________________________________________
___
Adam K. Kozlowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-01 11:24:38
Temat: Re: Quiche lorraineNasht wrote:
>
> Czy robiac quiche ciasto pieke z farszem czy najpierw podpiekam troche
> ciasto, laduje farsz i dopiekam
>
> Prosze o pilna odpowiedz
Od razu z farszem,przynajmniej ja tak zawsze robie a i tak brzegi ciasta
zwykle sa troche za mocno spieczone.
Pozdrawiam
Ada
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-01 17:05:37
Temat: Re: Quiche lorraine
behemoth wrote:
> Nasht wrote:
> >
> > Czy robiac quiche ciasto pieke z farszem czy najpierw podpiekam troche
> > ciasto, laduje farsz i dopiekam
> >
> > Prosze o pilna odpowiedz
>
> Od razu z farszem,przynajmniej ja tak zawsze robie a i tak brzegi ciasta
> zwykle sa troche za mocno spieczone.
> Pozdrawiam
> Ada
Ciasto powinno byc podpieczone bez nadzienia, najlepiej w ten sposob:
Umiescic ciasto w formie, uformowac brzegi, wylozyc dno i brzegi
pergaminem, nasypac suchej fasoli do wypelnienia, i piec az jasno zlote,
okolo 15 min. Pieczenie z fasola powoduje, ze ciasto zachowa forme, brzegi
nie zjada na dol, dno nie spuchnie, itd. Po upieczeniu fasole zachowac na
nastepny raz do pieczenia.
Gdy wypelnione nadzieniem, otoczyc brzegi kolnierzykiem z folii, ktora
zdjac po 10 minutach pieczenia, w ten sposob brzegi sie nie przypala.
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-02 07:38:09
Temat: Re: Quiche lorraineDzieki za informacje. Pieklem od razu z farszem i wyszlo calkiem niezle.
Zapomnialem tylko ponaklowac ciasta. Ale jak na pierwszy raz ......
Pozdrawiam
____________________________________________________
___
Adam K. Kozlowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |