Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Quiche z cukinia i boczkiem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Quiche z cukinia i boczkiem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-22 03:33:03

Temat: Quiche z cukinia i boczkiem
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Quiche z cukinia i boczkiem

ciasto
100 gr masla
150 gr maki
2 zoltka
1 lyzka kwasnej smietany
1/4 lyzeczka soli

Nadzienie
220 ml smietanki
3 jajka
1/4 lyzeczka soli
1/2 lyzeczki pieprzu
1 szklanka startej cukini na duzych oczkach
4 kawalki boczku usmazone na brazowo, i pokruszone
1 szklanka startego sera, najlepiej szwajcarskiego

Rozgrzac piec do 160C/325F.
Zrobic ciasto: Posiekac sol, make i maslo, az drobne, dodac zoltka i
smietane, zagniesc szybko w kule, schlodzic 20 min. Wylozych forme
ciastem, zrobic ladny brzeg i nakluc spod widelcem, piec 12 minut.

Zrobic nadzienie: Zmieszac smietanke i jajka widelcem, dodac reszte
skladnikow i wymieszac, wlac do podpieczonej formy, piec 20 minut albo
az srodek jest sciety, w 180C/350F.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nadziewane kwiaty cukini
Czy znacie coś tłustego w kuchni chinskiej?
Witam wszystkich
Tzaziki - jaki serek najlepszy?
Przeprowadzka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »