« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-15 20:49:40
Temat: chwalę rękaw do pieczeniaUpiekłam dzisiaj kurczaka na obiad, a wieczorem schab. Słuchajcie, to jest
rewelacja. Chyba w życiu mi taki dobry schab nie wyszedł :-))))
pozdrawiam cieplutko
misiczka (Wrocław)
--
http://indiansummer.blog.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-16 12:50:13
Temat: Re: chwalę rękaw do pieczeniaDołączam się:)
Również piekę mięsko w rękawie i zawsze mi wychodzi pyszniutkie.
Pozdrawiam:)
Użytkownik misiczka <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b...@m...com...
> Upiekłam dzisiaj kurczaka na obiad, a wieczorem schab. Słuchajcie, to jest
> rewelacja. Chyba w życiu mi taki dobry schab nie wyszedł :-))))
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka (Wrocław)
> --
> http://indiansummer.blog.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-16 14:56:43
Temat: Re: chwalę rękaw do pieczenia> Również piekę mięsko w rękawie i zawsze mi wychodzi pyszniutkie.
> Pozdrawiam:)
powinno być " w rekawku" i "pozdrowionka"
AD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-16 18:25:15
Temat: Re: chwalę rękaw do pieczenia
Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2mcll.3vvk1hv.1@misiczka.com...
> Upiekłam dzisiaj kurczaka na obiad, a wieczorem schab. Słuchajcie, to jest
> rewelacja. Chyba w życiu mi taki dobry schab nie wyszedł :-))))
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka (Wrocław)
Zgadza sie, rekaw do pieczenia takich suchszych mies jest idealny ( trzeba
pamietac o ponakluwaniu od gory folii bo sie wypelni jak balon i moze nie
wytrzymac:)).
Natomiast karkowka jest samowystarczalna i doskonale obejdzie sie bez
rekawa. A i tak bedzie smacznie soczysta..Ja ja pieke w prodizu.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-16 18:38:43
Temat: Re: chwalę rękaw do pieczenia
Jola L-L wrote:
> Ja ja pieke w prodizu.
Jaja w prodizu? Ciekawe... :)
---
Monika Mężyńska
http://emem.pl/
http://emem.pl/kasiabujakiewicz
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=241641
---
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-17 12:42:06
Temat: Odp: chwalę rękaw do pieczeniaUżytkownik misiczka <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b...@m...com...
> Upiekłam dzisiaj kurczaka na obiad, a wieczorem schab. Słuchajcie, to jest
> rewelacja. Chyba w życiu mi taki dobry schab nie wyszedł :-))))
Mnie nie wychodzi. Mimo wszystko jest suchy (schab). W rekawie nie ma
mozliwosci podlania miesa sosem, a IMO to podstawa mieskiego i soczystego
miesa. A moze cos zle robie?
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-17 15:17:19
Temat: RE: chwalęrękaw do pieczenia> Mnie nie wychodzi. Mimo wszystko jest suchy (schab). W rekawie nie ma
> mozliwosci podlania miesa sosem, a IMO to podstawa mieskiego
> i soczystego
> miesa. A moze cos zle robie?
> A.
>
>
Ja robię tak ,że mięso zanim włożę do rękawa zawijam w folię aluminiową i do
środka rękawa wlewam ze szkalnkę wody albo i więcej od ilości mięsa zależy.
Zamykam wszystko i do piekarnika i sos jest i mięso jest wilgotne.Zawsze tą
metodą mi wychodzi. Oczywiście rękaw na górze przecinam.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-17 16:26:12
Temat: Re: chwalę rękaw do pieczenia
Użytkownik "Asiunia" <j...@p...gda.pl> napisał w wiadomości
news:b2ql5p$8m0$1@korweta.task.gda.pl...
> Mnie nie wychodzi. Mimo wszystko jest suchy (schab). W rekawie nie ma
> mozliwosci podlania miesa sosem, a IMO to podstawa mieskiego i soczystego
> miesa. A moze cos zle robie?
> A.
dobrze jest zrumienic na silnym ogniu na patelni mieso z wszystkich stron
aby pozamykac mozliwosc wyplyniecia sokow i dopiero do dalszej obrobki w
piekarniku
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-17 16:43:01
Temat: Odp: chwalę rękaw do pieczeniaRękaw rzeczywiście jest świetnym wynalazkiem. Upiekłam w nim w sobotę
dziczyznę. Wyszła znakomicie!
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |