| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-04 15:48:08
Temat: Re: Raclette pomocy> n...@m...ch wrote:
>
> > no wlasnie, ale nazwa za straszna, nie nadaje sie... :(((((
> > "jedlismy skrobanke" - makabryczne
> >
> > Kalina
> >
> Hahahahaha o matko, jaka makabra rzeczywiscie. Ze tez ja nie odmienilam
> tego ;-) ale pozna pora mi wybaczy ;). Moze zatem maczanka serowa?
O nie! maczanka serowa to sie nadaje do nazwania fondue, ale raclette to
calkiem inna para kaloszy;)
Kalina
>
>
> --
> ===========================
> / walkie-talkie! GG:411958 \
> / w...@w...net.pl \
> / \
> / Nawet ząb bywa wstawiony! \
> ===========================
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-04 19:58:26
Temat: Re: Raclette pomocyn...@m...ch wrote:
> O nie! maczanka serowa to sie nadaje do nazwania fondue, ale raclette to
> calkiem inna para kaloszy;)
>
> Kalina
>
polewajka serowa
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 18:19:13
Temat: Re: Raclette pomocyJA ROBIĘ TO W NASTĘPUJĄCY SPOSÓB:
na półmisek wykładam kilka rodzajów plasterkowanej wędliny, kilka rodzajów
sera żółtego (najlepiej tostowego), do miseczek, małe pieczarki, kukurydzę,
cebulkę marynowaną, czosnek, ogóreczki, ananas itp, robię kilka rodzajów
sosów (najszybsze są dipy z torebki, albo gotowe ze słoika) ketchup,
musztarda
Następnie na patelence układa się plaster wędliny, dodatki wedle uznania i
przykrywam to plastrem sera żółtego, wkładam do urządzenia i jak się podtopi
ser - gotowe, wykładam na talerzyk lub na bagietkę (którą można podgrzać jak
grzanki) i SMACZNEGO
jest to pyszne ale kaloryczne że aż strach
--
Pozdrawiam.
Agnieszka
m...@a...net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |