Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Raclette pomocy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Raclette pomocy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-04 15:48:08

Temat: Re: Raclette pomocy
Od: n...@m...ch szukaj wiadomości tego autora

> n...@m...ch wrote:
>
> > no wlasnie, ale nazwa za straszna, nie nadaje sie... :(((((
> > "jedlismy skrobanke" - makabryczne
> >
> > Kalina
> >
> Hahahahaha o matko, jaka makabra rzeczywiscie. Ze tez ja nie odmienilam
> tego ;-) ale pozna pora mi wybaczy ;). Moze zatem maczanka serowa?

O nie! maczanka serowa to sie nadaje do nazwania fondue, ale raclette to
calkiem inna para kaloszy;)

Kalina

>
>
> --
>  ===========================
> / walkie-talkie! GG:411958  \
> / w...@w...net.pl     \
> /                           \
> / Nawet ząb bywa wstawiony! \
>  ===========================
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-04 19:58:26

Temat: Re: Raclette pomocy
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

n...@m...ch wrote:

> O nie! maczanka serowa to sie nadaje do nazwania fondue, ale raclette to
> calkiem inna para kaloszy;)
>
> Kalina
>
polewajka serowa

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 18:19:13

Temat: Re: Raclette pomocy
Od: "Cyklista" <c...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

JA ROBIĘ TO W NASTĘPUJĄCY SPOSÓB:
na półmisek wykładam kilka rodzajów plasterkowanej wędliny, kilka rodzajów
sera żółtego (najlepiej tostowego), do miseczek, małe pieczarki, kukurydzę,
cebulkę marynowaną, czosnek, ogóreczki, ananas itp, robię kilka rodzajów
sosów (najszybsze są dipy z torebki, albo gotowe ze słoika) ketchup,
musztarda
Następnie na patelence układa się plaster wędliny, dodatki wedle uznania i
przykrywam to plastrem sera żółtego, wkładam do urządzenia i jak się podtopi
ser - gotowe, wykładam na talerzyk lub na bagietkę (którą można podgrzać jak
grzanki) i SMACZNEGO
jest to pyszne ale kaloryczne że aż strach

--
Pozdrawiam.
Agnieszka
m...@a...net.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

syrop cynamonowy
Milosne przepisy?!
Sylwester
Jak upiec kaczkę
imbir

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »