Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-27 09:59:40

Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Monisiatko <M...@c...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:0...@p...pl...
> Ktos pytal o przepis na danie z 1 kg wolowiny. Ja ostatnio robie Tjankol -
danie z dalekiej polnocy, chyba z Finlalndii. Dostalam od znajomej Polki ze
Szwecji, z ktora mailuje o kuchni, zas ona dostala od znajomej z polnocy.
>
> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat) zamrazamy na kosc. Nastepnie wsadzamy
do zimnego piekarnika, piekarnik nastawiamy na 75 stopni C i pieczemy 12
godzin.
> Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
> Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
> Zalewa:
> Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka swiezo
zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.
>
> I jesc. Pyszne!!!
>


O rany, jaki dziwny przepis, ale wypróbuję, i to w najbliższym czasie, bo
mój mienszczyzna jest dziki na wołowinę!
A ja zaraz się zabieram za włoską pomidorową z fasolą :-) Trzymać kciuki
proszę!

Wkn
ps. buzi wszystkim


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-27 10:09:52

Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> A ja zaraz się zabieram za włoską pomidorową z fasolą :-) Trzymać kciuki
> proszę!

a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-27 10:20:42

Temat: Re: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

a czy taka zupka wloska jest bardzo inna niz swojska pomidorowa??

Monisiatko
--
==========================================
POLNEWS - archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-27 10:33:17

Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9md6nm$m07$...@n...tpi.pl...
>
> > A ja zaraz się zabieram za włoską pomidorową z fasolą :-) Trzymać kciuki
> > proszę!
>
> a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
>
poczekaj, niechże się ugotuje, jak będzie wstrętna to wyrzucę ten cholerny
przepis, nie będę rozpowszechniać

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-27 10:42:31

Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> > a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
> >
> poczekaj, niechże się ugotuje, jak będzie wstrętna to wyrzucę ten cholerny
> przepis, nie będę rozpowszechniać

więc uzbrajam sie w cierpliwosc ;-))

Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-27 11:06:13

Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9md8kr$5mt$...@n...tpi.pl...
>
> > > a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
> > >
> > poczekaj, niechże się ugotuje, jak będzie wstrętna to wyrzucę ten
cholerny
> > przepis, nie będę rozpowszechniać
>
> więc uzbrajam sie w cierpliwosc ;-))
>

prosze bardzo już gotowy i sprawdzony przepis, całkiem fajna ta zupa, mniam,
mniam :-)))
podaję namiary:
http://www.gotowanie.wkl.pl/index.php?przepis=38&pow
rot=index.php?grp_prz=12
&et_powrot=Zupy

Pozdrawiam
Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KOCIOL Dwufunkcyjny - Kupie Junkers-Termet
aronia
grupie pl.rec.kuchnia mowie stanowcze NIE
Jeżyny
Jacek mowi papa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »