| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-27 09:59:40
Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Użytkownik Monisiatko <M...@c...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:0...@p...pl...
> Ktos pytal o przepis na danie z 1 kg wolowiny. Ja ostatnio robie Tjankol -
danie z dalekiej polnocy, chyba z Finlalndii. Dostalam od znajomej Polki ze
Szwecji, z ktora mailuje o kuchni, zas ona dostala od znajomej z polnocy.
>
> Piekny kawalek (1 kg to tak akurat) zamrazamy na kosc. Nastepnie wsadzamy
do zimnego piekarnika, piekarnik nastawiamy na 75 stopni C i pieczemy 12
godzin.
> Ja pieke w elektrycznym piekarniku, zostawiam na noc.
> Nastepnie miesko wyjmujemy i wkladamy na 2 godziny do zalewy.
> Zalewa:
> Zagotowac 1 litr wody z 1 decylitrem soli kuchennej, 1 lyzeczka swiezo
zmielonego pieprzu i 1 lyzeczka jalowca.
>
> I jesc. Pyszne!!!
>
O rany, jaki dziwny przepis, ale wypróbuję, i to w najbliższym czasie, bo
mój mienszczyzna jest dziki na wołowinę!
A ja zaraz się zabieram za włoską pomidorową z fasolą :-) Trzymać kciuki
proszę!
Wkn
ps. buzi wszystkim
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-27 10:09:52
Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
> A ja zaraz się zabieram za włoską pomidorową z fasolą :-) Trzymać kciuki
> proszę!
a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 10:20:42
Temat: Re: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebkaa czy taka zupka wloska jest bardzo inna niz swojska pomidorowa??
Monisiatko
--
==========================================
POLNEWS - archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 10:33:17
Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9md6nm$m07$...@n...tpi.pl...
>
> > A ja zaraz się zabieram za włoską pomidorową z fasolą :-) Trzymać kciuki
> > proszę!
>
> a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
>
poczekaj, niechże się ugotuje, jak będzie wstrętna to wyrzucę ten cholerny
przepis, nie będę rozpowszechniać
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 10:42:31
Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
> > a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
> >
> poczekaj, niechże się ugotuje, jak będzie wstrętna to wyrzucę ten cholerny
> przepis, nie będę rozpowszechniać
więc uzbrajam sie w cierpliwosc ;-))
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 11:06:13
Temat: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9md8kr$5mt$...@n...tpi.pl...
>
> > > a ja prosze o konkrety w sprawie tej włoskiej pomidorowej ;-)
> > >
> > poczekaj, niechże się ugotuje, jak będzie wstrętna to wyrzucę ten
cholerny
> > przepis, nie będę rozpowszechniać
>
> więc uzbrajam sie w cierpliwosc ;-))
>
prosze bardzo już gotowy i sprawdzony przepis, całkiem fajna ta zupa, mniam,
mniam :-)))
podaję namiary:
http://www.gotowanie.wkl.pl/index.php?przepis=38&pow
rot=index.php?grp_prz=12
&et_powrot=Zupy
Pozdrawiam
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |