| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-13 19:14:40
Temat: Re: B12Dzienne zapotrzebowanie na wit B12 (2,0 mcg) pokrywaja gruby plaster
watrobki wolowej, 10 dag tunczyka, 3 szkl. jogurtu lub 30 dag halibuta,
Najlepsze zrodla to wolowina, watroba wolowa, jajka i produkty mleczne. I
jeszcze dwie uwagi - zbyt duze dawki witaminy C i kwasu foliowego
zmniejszaja zawartosc witaminy B12 w osoczu krwi a organizm ludzki nie
potrafi magazynowac witamin z grupy B i dlatego trzeba je dostarczac na
biezaco.
Herbatka
-----Original Message-----
From: gosia <g...@p...fm>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 12 listopada 2000 08:03
Subject: B12
>W jakich produktach nat. wystepuje wit. B12?
>Prosze o pomoc
>
>Gosia
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |