Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: B12

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: B12

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-11-13 19:14:40

Temat: Re: B12
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

Dzienne zapotrzebowanie na wit B12 (2,0 mcg) pokrywaja gruby plaster
watrobki wolowej, 10 dag tunczyka, 3 szkl. jogurtu lub 30 dag halibuta,
Najlepsze zrodla to wolowina, watroba wolowa, jajka i produkty mleczne. I
jeszcze dwie uwagi - zbyt duze dawki witaminy C i kwasu foliowego
zmniejszaja zawartosc witaminy B12 w osoczu krwi a organizm ludzki nie
potrafi magazynowac witamin z grupy B i dlatego trzeba je dostarczac na
biezaco.
Herbatka


-----Original Message-----
From: gosia <g...@p...fm>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 12 listopada 2000 08:03
Subject: B12


>W jakich produktach nat. wystepuje wit. B12?
>Prosze o pomoc
>
>Gosia

--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: wariacje na temat hamburgerów
Słonina wędzona
Kuskus
Czy znacie jakiś przepis na Ketchup ?
Pasztet z zająca

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »