Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia BIGOS

Grupy

Szukaj w grupach

 

BIGOS

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-09-27 03:37:20

Temat: BIGOS
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
pomidorowy - piękny kolorek.
Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
zwłaszcza przemrożone.
Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-09-27 15:31:13

Temat: Re: BIGOS
Od: Prawusek <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Prawusek pisze:
> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
> Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
> 2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
> grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
> skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
> pomidorowy - piękny kolorek.
> Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
> do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
> mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
> zwłaszcza przemrożone.
> Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
>
>
zesrałem się na rzadko po tym bigosie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-10-22 09:01:11

Temat: Re: BIGOS
Od: m...@g...com szukaj wiadomości tego autora

On 27 Wrz, 17:31, Prawusek <p...@i...pl> wrote:
> Prawusek pisze:>     Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną.
 Pychotka.
> > Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
> > 2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
> > grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
> > skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
> > pomidorowy - piękny kolorek.
> >     Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
> > do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
> > mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
> > zwłaszcza przemrożone.
> >     Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
>
> zesrałem się na rzadko po tym bigosie

Klasa, po prostu klasa :-))))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-10-23 19:44:36

Temat: Re: BIGOS
Od: 6 J+Ó+S+E+F+ 6 +P+I+Ł+S+Ó+C+K+I 6 <KÖÖPINNÖEN@ÖPD.CÖÖM> szukaj wiadomości tego autora

Prawusek pisze:
> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
>

wykórvviaj hahole

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-10-23 19:45:11

Temat: Re: BIGOS
Od: 6 J+Ó+S+E+F+ 6 +P+I+Ł+S+Ó+C+K+I 6 <KÖÖPINNÖEN@ÖPD.CÖÖM> szukaj wiadomości tego autora

m...@g...com pisze:

>> zesrałem się na rzadko po tym bigosie
>
> Klasa, po prostu klasa :-))))

rzerzarłeś jósz te gófno, czy cóś zostało?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jokujuku
fikfik fik
ser topiony
PILNE !!!
suszone pestki z dyni - errata - Lemonko help

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »