« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-09-27 03:37:20
Temat: BIGOS Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
pomidorowy - piękny kolorek.
Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
zwłaszcza przemrożone.
Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-09-27 15:31:13
Temat: Re: BIGOSPrawusek pisze:
> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
> Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
> 2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
> grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
> skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
> pomidorowy - piękny kolorek.
> Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
> do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
> mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
> zwłaszcza przemrożone.
> Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
>
>
zesrałem się na rzadko po tym bigosie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-10-22 09:01:11
Temat: Re: BIGOSOn 27 Wrz, 17:31, Prawusek <p...@i...pl> wrote:
> Prawusek pisze:> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną.
Pychotka.
> > Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
> > 2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
> > grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
> > skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
> > pomidorowy - piękny kolorek.
> > Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
> > do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
> > mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
> > zwłaszcza przemrożone.
> > Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
>
> zesrałem się na rzadko po tym bigosie
Klasa, po prostu klasa :-))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-10-23 19:44:36
Temat: Re: BIGOSPrawusek pisze:
> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
>
wykórvviaj hahole
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-10-23 19:45:11
Temat: Re: BIGOSm...@g...com pisze:
>> zesrałem się na rzadko po tym bigosie
>
> Klasa, po prostu klasa :-))))
rzerzarłeś jósz te gófno, czy cóś zostało?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |