| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-09-25 18:49:11
Temat: suszone pestki z dyni - errata - Lemonko helpWitam!
Wysuszyłem pestki z dyni wedle przepisu Lemonki. 60st.C, potem
zmniejszyłem temperaturę. Obecnie pestki mają twarde skorupki, niby łatwo
się je łupie, ale właśnie trzeba łupać, a nie "obierać" tak jak kupowane w
sklepie. Co zrobiłem źle? Przepiekłem (temperatura pewna, być może zbyt
długo je poddawałem obróbce), czy może jeszcze niedopiekłem/niedosuszyłem
pestek?
Pomóżcie...
pwz
--
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-09-28 14:58:12
Temat: Re: suszone pestki z dyni - errata - Lemonko help
Użytkownik "pwz" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:op.uh1vv9h47y6cq0@pwz-bolkowska.home.aster.pl..
.
> Witam!
>
> Wysuszyłem pestki z dyni wedle przepisu Lemonki. 60st.C, potem
> zmniejszyłem temperaturę. Obecnie pestki mają twarde skorupki, niby
łatwo
> się je łupie, ale właśnie trzeba łupać, a nie "obierać" tak jak
kupowane w
> sklepie. Co zrobiłem źle? Przepiekłem (temperatura pewna, być może
zbyt
> długo je poddawałem obróbce), czy może jeszcze
niedopiekłem/niedosuszyłem
> pestek?
Wysuszyłeś. Aby zmiękczyć skorupki zawiń je na jakieś 20 minut w
wilgotną ściereczkę. Będą zdatne do użycia po kilku godzinach i przez
około 2 dni. Uprzedzam - takie nawilżone nie nadają się do dłuższego
przechowywania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |