Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bezy...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bezy...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-08-03 21:38:49

Temat: Bezy...
Od: Katarzyna Bartnicka <K...@i...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

... to moje przekleństwo. ;) Dlatego też zwracam się z prośbą do
szanownych grupowiczów o nieskomplikowany przepis na bezy. A przy okazji
jak zrobić ciasto na przykład biskopt z bezą tak żeby jednobyło
upieczone, a beza wysuszona. Nijak nie mogę pogodzić ze sobą tych dwóch
elementów.


Pozdrawiam,
Kasia

--
<><><> Katarzyna Bartnicka K...@i...net.pl <><><><><><><><><>
'Ja się do takich rzeczy nie mieszam, z tym niech mnie każdy pocałuje
w dupę - grzecznie odpowiedział Palivec zapalając fajkę.'<><>[J. Hasek]
http://www.ceti.com.pl/~beda/kasia/ [Przygody Dobrego Wojaka Szwejka]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-08-03 22:28:47

Temat: Re: Bezy...
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

To moze znow ja, jako, ze moje bezy zawsze sie udaja...
BEZY
6 bialek
1 szklanka cukru (250 gr)
Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem. Dodac reszte cukru, juz bez
ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i wyciskac
ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F az bezy
zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srtodku, nie ciagnace, wiec po
poltorej godzinie wylaczam cieplo, i zostawiam bezy w zamknietym
piekarniku do wystygniecia.
Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale zawsze dziala) wymieszanie
tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
Magdalena Bassett

Katarzyna Bartnicka wrote:
>
> ... to moje przekleństwo. ;) Dlatego też zwracam się z prośbą do
> szanownych grupowiczów o nieskomplikowany przepis na bezy. A przy okazji
> jak zrobić ciasto na przykład biskopt z bezą tak żeby jednobyło
> upieczone, a beza wysuszona. Nijak nie mogę pogodzić ze sobą tych dwóch
> elementów.
>
> Pozdrawiam,
> Kasia
>
> --
> <><><> Katarzyna Bartnicka K...@i...net.pl <><><><><><><><><>
> 'Ja się do takich rzeczy nie mieszam, z tym niech mnie każdy pocałuje
> w dupę - grzecznie odpowiedział Palivec zapalając fajkę.'<><>[J. Hasek]
> http://www.ceti.com.pl/~beda/kasia/ [Przygody Dobrego Wojaka Szwejka]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-08-04 16:15:48

Temat: Re: Bezy...
Od: Katarzyna Bartnicka <K...@i...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 03 Aug 2000 15:28:47 -0700, Magdalena Bassett <m...@w...net>,
wrote in article <3...@w...net>:

> To moze znow ja, jako, ze moje bezy zawsze sie udaja...
> BEZY
> 6 bialek
> 1 szklanka cukru (250 gr)
[...]
> tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
Wielkie dzięki. :) Właśnie chciałam poznać tę tajemnicę.

> Magdalena Bassett

Pozdrawiam,
Kasia

--
<><><> Katarzyna Bartnicka K...@i...net.pl <><><><><><><><><>
'Ja się do takich rzeczy nie mieszam, z tym niech mnie każdy pocałuje
w dupę - grzecznie odpowiedział Palivec zapalając fajkę.'<><>[J. Hasek]
http://www.ceti.com.pl/~beda/kasia/ [Przygody Dobrego Wojaka Szwejka]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Grochówka z księżniczki
Piersi z kurczaka inaczej
?Sałatki na grilla?
Sezon ogórkowy
wschodnie kaszanki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »