Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bezy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bezy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-11-03 13:54:23

Temat: Bezy
Od: "MaryAnne" <m...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcialam sie zapytac jakie macie doswiadczenia z bezami. Chodzi mi o to jak
zrobic, zeby nie wyszly za suche. Kiedys bylo o tym na grupie, ale nie moge
tego znalesc.
Dziekuje
MaryAnne


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-11-03 19:10:53

Temat: Re: Bezy
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

BEZY bez pudla
6 bialek
1 szklanka cukru (250 gr)
Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem. Dodac reszte cukru, juz bez
ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i wyciskac
ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F az bezy
zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srtodku, nie ciagnace, wiec po
poltorej godzinie wylaczam cieplo, i zostawiam bezy w zamknietym
piekarniku do wystygniecia.
Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale zawsze dziala) wymieszanie
tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
Magdalena

MaryAnne wrote:
>
> Chcialam sie zapytac jakie macie doswiadczenia z bezami. Chodzi mi o to jak
> zrobic, zeby nie wyszly za suche. Kiedys bylo o tym na grupie, ale nie moge
> tego znalesc.
> Dziekuje
> MaryAnne

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-11-05 17:42:37

Temat: Re: Bezy
Od: "Ewa T." <e...@p...com> szukaj wiadomości tego autora


Magdalena Bassett napisał(a) w wiadomości: <3...@w...net>...
>>Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale zawsze dziala) wymieszanie
>tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
>Magdalena
>
Kiedys mialam zawsze klopoty z upieczeniem bezow. Odkad zaczelam je
robic wedlug przepisu Magdaleny, zawsze sie udaja.
Pozdrawiam, Ewa



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Słodko kwaśny?
Re: Wina- do czego jakie...
Wina- do czego jakie...
[ cuisine.pl ] Kulinarna Podroz za Ocean - Konkurs
Błonnik

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »