| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-03 13:54:23
Temat: BezyChcialam sie zapytac jakie macie doswiadczenia z bezami. Chodzi mi o to jak
zrobic, zeby nie wyszly za suche. Kiedys bylo o tym na grupie, ale nie moge
tego znalesc.
Dziekuje
MaryAnne
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-03 19:10:53
Temat: Re: BezyBEZY bez pudla
6 bialek
1 szklanka cukru (250 gr)
Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem. Dodac reszte cukru, juz bez
ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i wyciskac
ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F az bezy
zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srtodku, nie ciagnace, wiec po
poltorej godzinie wylaczam cieplo, i zostawiam bezy w zamknietym
piekarniku do wystygniecia.
Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale zawsze dziala) wymieszanie
tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
Magdalena
MaryAnne wrote:
>
> Chcialam sie zapytac jakie macie doswiadczenia z bezami. Chodzi mi o to jak
> zrobic, zeby nie wyszly za suche. Kiedys bylo o tym na grupie, ale nie moge
> tego znalesc.
> Dziekuje
> MaryAnne
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-05 17:42:37
Temat: Re: Bezy
Magdalena Bassett napisał(a) w wiadomości: <3...@w...net>...
>>Z jakiegos powodu (nie wiem, dlaczego, ale zawsze dziala) wymieszanie
>tej 1/3 cukru na koncu, bez ubijania,powoduje, ze bezy nie siadaja.
>Magdalena
>
Kiedys mialam zawsze klopoty z upieczeniem bezow. Odkad zaczelam je
robic wedlug przepisu Magdaleny, zawsze sie udaja.
Pozdrawiam, Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |