« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-28 19:37:52
Temat: Bialka.Witam,
zostalo mi ok 15 bialek z surowych jaj.
Co mozna z nich wyczarowac?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-28 20:03:42
Temat: Re: BialkaEwa:
> Witam,
> zostalo mi ok 15 bialek z surowych jaj.
> Co mozna z nich wyczarowac?
mmmm. chciałabym mieć Twój problem :-D
Bezy. Tony bez. Z kokosem. Z odrobiną kakao. Moga trochę leżeć, jak
dobrze wysuszone.
Okrągłe spody bezowe do torcika bezowego, upiec i do zamrażarki.
Biszkopt z wierzchem bezowym.
Ach, rozmarzyłam sie... ;-)
--
Magda, która bez bez może długo, ale z bezami jeszcze dłużej ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 20:06:46
Temat: Re: Bialka
Użytkownik "'madzik'" <m...@t...beztego.com> napisał w
wiadomości news:cqse69$khf$1@news.onet.pl...
> mmmm. chciałabym mieć Twój problem :-D
> Bezy. Tony bez. Z kokosem. Z odrobiną kakao. Moga trochę leżeć, jak
> dobrze wysuszone.
> Okrągłe spody bezowe do torcika bezowego, upiec i do zamrażarki.
> Biszkopt z wierzchem bezowym.
> Ach, rozmarzyłam sie... ;-)
> Magda
Moze jakis przepisik......
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 20:13:25
Temat: Re: Bialka.Bezy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 20:53:46
Temat: Re: Bialka
Le mardi 28 décembre 2004 ŕ 21:03:42, vous écriviez :
> mmmm. chciałabym mieć Twój problem :-D
> Bezy. Tony bez. Z kokosem. Z odrobiną kakao.
Z platkami migdalowymi. Polane czekolada. Male beziki sklejane kremem
kawowym. Albo amaretto.
> Biszkopt z wierzchem bezowym.
> Ach, rozmarzyłam sie... ;-)
Nie ty pierwsza :)
http://minilien.com/?ziHGBD1fW2
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 21:14:16
Temat: Re: Bialka.Me@My pieknego dnia 2004-12-28 20:37 wyklikala:
> zostalo mi ok 15 bialek z surowych jaj.
czyzby odpady z "advocaata" ? ;)
--
zbieram mamony na cremony
... na LandRovera tez ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 21:41:54
Temat: Re: Bialka.
"Me@My" <needafrend@[BEZ TEGO]tlen.pl> wrote in message
news:cqscua$cos$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> zostalo mi ok 15 bialek z surowych jaj.
> Co mozna z nich wyczarowac?
> Ewa
>
>Proponuje ciasto z bialek Marzeny
1 szkl. maki1 szkl. bialek1szkl. cukru1 szkl. maku - calego, przeplukanego,
nie gotowac, nie mielic3/4 (trzy czwarte) szkl. magaryny (200 gram)2
lyzeczki proszku do pieczeniaolejek migdalowy Bialka ubic na sztywno, dodac
cukier i reszte skladnikow, rozpuszczonamargaryne wlac na koncu. Upiec w
foremce keksowce. Po upieczeniu polukrowac.Marzena
x...@p...onet.pl*** godny uwagi jest rowniez wariant:pol szklanki
maku plus cala szklanka wiorkow kokosowych.Wspaniałe jest z wiśniami
kandyzowanymiAnna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 21:46:28
Temat: Re: Bialka.Me@My wrote:
> Witam,
> zostalo mi ok 15 bialek z surowych jaj.
> Co mozna z nich wyczarowac?
> Ewa
Polecam ciasto - piegusek z makiem, przepis podawany niedawno. Na keksowke
standardowa potrzeba ok. 7 bialek. Ciasto jest pyszne i proste.
Jakbys miala problem ze znalezieniem przepisu, to daj znac.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 21:50:43
Temat: Re: Bialka.
Użytkownik "A.L." <a...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
news:cqski4$doo$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Polecam ciasto - piegusek z makiem, przepis podawany niedawno. Na keksowke
> standardowa potrzeba ok. 7 bialek. Ciasto jest pyszne i proste.
> Jakbys miala problem ze znalezieniem przepisu, to daj znac.
> --
> Pozdrawiam,
> Ania
Poprosze...
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 21:54:58
Temat: Re: Bialka.Me@My wrote:
> Użytkownik "A.L." <a...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
> news:cqski4$doo$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Polecam ciasto - piegusek z makiem, przepis podawany niedawno. Na
>> keksowke standardowa potrzeba ok. 7 bialek. Ciasto jest pyszne i
>> proste.
>> Jakbys miala problem ze znalezieniem przepisu, to daj znac.
>> --
>> Pozdrawiam,
>> Ania
>
> Poprosze...
> Ewa
Wklejam za Malgorzatka+:
1 szkl. białek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. suchego maku
1 margaryna
1 łyżeczka proszu do pieczenia
szczypta soli
Białka o temp. pokojowej ubić ze szczyptą soli. W trakcie ubijania dodawać
cukier. Następnie wsypać mąkę, mak, proszek, oraz roztopioną (ostudzoną)
margarynę. Wymieszać (ja to wszystko robie thermomixem, ale pewnie
mixer/blender wystarczy).
Przelać do prostokątnej formy (keksówki) i piec okolo 60 minut w 180
stopniach.
(koniec cytatu)
Pieklam to ciasto na Swieta i zachwycilo mnie delikatnoscia i prostota
przygotowania. Mozna dodac bakalie, ale chyba najlepsze jest bez dodatkow.
Ewentualnie polac polewa czekoladowa :).
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |