| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-14 14:13:25
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bp0fv8$lf1$1@news.onet.pl...
Niniejszym oswiadczam, że zaczęłam robić bigos...
mniiiiaaaaammmmm rany ale bedzie uczta !!! - 10L garnek to jednak bedzie za
malo dla nas wszystich :))
--
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faronka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-14 14:26:35
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Faraonka" <r...@N...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bp2o17$g2b$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:bp0fv8$lf1$1@news.onet.pl...
> Niniejszym oswiadczam, że zaczęłam robić bigos...
>
> mniiiiaaaaammmmm rany ale bedzie uczta !!! - 10L garnek to jednak bedzie
za
> malo dla nas wszystich :))
Wiesz... Jak dziś zaczniesz robić, to na niedzielę będziesz miała, a
ponieważ, sądząc po adresie IP, nie masz kłopotów takich jak *madzik* uda Ci
się. Bigos to prosta potrawa... Dobrą jajecznicę trudniej zrobić.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-15 20:07:31
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)ciach !
sądząc po adresie IP, nie masz kłopotów takich jak *madzik* uda Ci
> się.
ciach !
fiu fiu ale z Ciebe chaker ;) ! po adresie IP wiesz jak kto gotuje :)
Znalem kobiete co z fusow wrozyla ale to pikus w porownaniu z tym adresem IP
:)
Szkoda ze zorietowalem sie dopiero teraz zrobilibysmy bigosowanie
symultaniczne :)
pozdrawiam
194.204.154.162
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-15 20:47:13
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
----- Original Message -----
From: "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, November 15, 2003 9:07 PM
Subject: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Wytlumacz mi, prosze, czemu Ty, a takze jeszcze dwie osoby z pl-rec.kuchnia
laduja u mnie w koszu z powodu rozsylania spamu [czyli na zasadzie 'zablokuj
nadawce']???
Bede naprawde zobowiazana, tym bardziej, ze w adresie masz
telekomunikacja.pl
Barbara
PS
Nie ma mowy o przypadku, nie wchodzilam dzisiaj do katalogu 'Kuchnia'
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-15 22:26:08
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bp2odn$hg2$1@news.onet.pl...
>
a dzisiaj zapomniałaś o bigosie?? Chciałam sobie spisać składniki
sprawdzonego bigosu a tu przerwa.. czy będzie ciag dalszy??
Pozdr. B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-15 22:45:33
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Betty" <n...@n...op.pl> napisał w wiadomości
news:bp695e$fbj$1@news.onet.pl...
> >
> a dzisiaj zapomniałaś o bigosie?? Chciałam sobie spisać składniki
> sprawdzonego bigosu a tu przerwa.. czy będzie ciag dalszy??
Cóż dodałam jeszcze suszonych śliwek i cebulę zesmażoną na szkliście na
smalcu z rozprowadzoną odrobiną mąki... Kiełbasy nie dodałam, bo uznałam, że
już ma dość mięsa... Jak zmienię zdanie, to zawsze mogę jeszcze jutro
dodać... Może się wytłumaczę z tych składników, które już są.
Używam dwóch rodzajów kapusty, bo bigos z samej kiszonej jest dla mnie za
kwaśny.
Lubię jak w bigosie są różnokolorowe kawałki mięsa, więc używam małych
ilości a dużo gatunków.
Zazwyczaj dodaję jeszcze kiełbasę i wędzony boczek (właśnie wędzony boczek
zesmażam z cebulką), ale tym razem wzięłam mniej kapusty, więc byłoby za
dużo mięsa nawet mimo to, że ja uważam, ze bigos się robi z mięsa, a kapusta
to jest do smaku.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-15 22:48:47
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
napisał w wiadomości news:bp611p$d0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> sądząc po adresie IP, nie masz kłopotów takich jak *madzik* uda Ci
> > się.
> fiu fiu ale z Ciebe chaker ;) ! po adresie IP wiesz jak kto gotuje :)
> Znalem kobiete co z fusow wrozyla ale to pikus w porownaniu z tym adresem
IP
*madzik*, robaczku, mieszka w Szwecji, więc nie ma dostępu do pewnych
produktów. Nie umiem oceniać po adresie IP niczyich umiejętności
kulinarnych, ale umiem stwierdzić, że jeśli mieszka w Polsce to zasadniczo
powinien mieć dostęp do polskich produktów.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-16 21:37:08
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bp6a18$hbt$1@news.onet.pl...
>
> Kiełbasy nie dodałam, bo uznałam, że
> już ma dość mięsa...
W kwestii uzupełnienia - parę minut po północy dodałam kiełbasę...
brakowało jej jakoś...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 15:57:14
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Barbara" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:01d301c3abb9$ab513030$8d8d573e@homeb60zjvrlf5..
.
>
> ----- Original Message -----
> From: "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Saturday, November 15, 2003 9:07 PM
> Subject: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
>
>
> Wytlumacz mi, prosze, czemu Ty, a takze jeszcze dwie osoby z
pl-rec.kuchnia
> laduja u mnie w koszu z powodu rozsylania spamu [czyli na zasadzie
'zablokuj
> nadawce']???
> Bede naprawde zobowiazana, tym bardziej, ze w adresie masz
> telekomunikacja.pl
> Barbara
>
> PS
> Nie ma mowy o przypadku, nie wchodzilam dzisiaj do katalogu 'Kuchnia'
>
>
sprawa wygląda tak (postaram się to wytłumaczyć jak najprościej potrafię):
server pocztowy TPSA na którym miedzy innymi ja mam konto jako pracownik tej
firmy ma ustawiony tak zwany open relay - co to jest nie będziemy wnikać. W
konsekwencji takiej konfiguracji jest fakt, że znając się trochę na
protokołach pocztowych można w łatwy sposób podszyć się pod kogoś kto ma na
nim konto albo inaczej można wysłać/spreparować pocztę która będzie
wyglądała jakby była wysłana z tego servera np:
Jakis_wymyslony_adres_przez_cwaniaka@telekomunikacja
.pl
Dlaczego tak jest nie wiem nie pytajcie mnie. Wcale nie oznacza to ze taki
user na serverze istnieje. Wielu ludzi trudniących się nie chciana reklama
;) wykorzystuje ten fakt i stosując pewna sztuczkę wysyłają reklamy
wyglądające jakby wysłane były przez kogoś z tpsa (może wyglada to wtedy
wiarygodniej ? napewno pozwala ukryc prawdziwego nadawce). ja np ostanio
dostalem mila z tpsa z oferta powiekszenia penisa... hehehehe i to w 3
tygodnie :). jako ze server pocztowy tpsa moze byc wykorzystywany do
rozsylania spamu czesc ludzi maile otrzymywane z tego adresu traktuje jako
oczywisty spam. Ktos musial poustawiac Ci regulki antspamowe a jedna pewnie
dotyczyla *@telekomunikacja.pl. Mysle ze takie jest wyjasnienie... może
czasem mam cięty dowcip ale chyba nie zadarłem z Tobą prawda.
Pozdrawiam
MK
Ps .
Naprawdę lubię gotować !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 16:03:18
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bp6a76$ho0$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
> napisał w wiadomości news:bp611p$d0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > sądząc po adresie IP, nie masz kłopotów takich jak *madzik* uda Ci
> > > się.
> > fiu fiu ale z Ciebe chaker ;) ! po adresie IP wiesz jak kto gotuje :)
> > Znalem kobiete co z fusow wrozyla ale to pikus w porownaniu z tym
adresem
> IP
>
> *madzik*, robaczku, mieszka w Szwecji, więc nie ma dostępu do pewnych
> produktów. Nie umiem oceniać po adresie IP niczyich umiejętności
> kulinarnych, ale umiem stwierdzić, że jeśli mieszka w Polsce to zasadniczo
> powinien mieć dostęp do polskich produktów.
jak sie ciesze ze mieszkam w Polsce :) ale w Szwecji rosnie kapusta prawda
?
A jesli nie to moze czas zorganozowac jakies wielkie gotowanie i zaprosic
ziomkow zza rzek i gór na solidna wyzerke ? :)
na kaziemirzu w krakowie odbywa sie festiwal zupy czemu nie zrobic w
Warszawie na Kabatach festiwalu bigosu ?
pozdrawiam serdecznie
MK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |