Strona główna Grupy pl.rec.dom Blacha w kuchni

Grupy

Szukaj w grupach

 

Blacha w kuchni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-03 07:30:12

Temat: Blacha w kuchni
Od: "Variete" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Wymyśliłam sobie, że zamiast jednostajnej glazury położę blachę ryglowaną
lub perforowaną w kuchni nad blatami. Dokładnie to blacha ma być na przemian
z takimi dużymi kafelkami (coś około 30x50cm). Nad kuchenką wypadną mi
kafelki ponieważ łatwiej utrzymać je w czystości. Zastanawiam się jednak czy
na pewno dam sobie radę z pozostałą częścią odnośnie utrzymania czystości.
Czy ktoś ma w kuchni nad blatami blachę? Jak to się sprawdza?
Dodam, że planuję taką blachę położyć również przy kominku w salonie. I też
nie jestem do końca pewna jak to się sprawdzi.
Pozdrawiam. Variete.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-09 14:36:26

Temat: Re: Blacha w kuchni
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Variete" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cenf0k$ibm$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Czy ktoś ma w kuchni nad blatami blachę? Jak to się sprawdza?
> Dodam, że planuję taką blachę położyć również przy kominku w salonie. I
też
> nie jestem do końca pewna jak to się sprawdzi.

Wygląda ładnie przed wprowadzeniem do mieszkania i rozpoczęciem użytkowania
kuchni.
Z utrzymaniem jakotakiego wyglądu jest już problem nawet w kawalerskiej
kuchni mojego brata, polegającej na kupowaniu dań gotowych lub żywieniu się
w restauracji...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-10 06:36:13

Temat: Re: Blacha w kuchni
Od: "Variete" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:cf81v6$nhe$1@news.onet.pl...

> Z utrzymaniem jakotakiego wyglądu jest już problem nawet w kawalerskiej
> kuchni mojego brata, polegającej na kupowaniu dań gotowych lub żywieniu
się
> w restauracji...

Powiedz mi czy problem polega na tym, ze trzeba to wycierać czy na tym, że
jest to ciężko wytrzeć?
Pozdrawiam. Variete.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-10 09:10:55

Temat: Re: Blacha w kuchni
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Variete" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cf9qfe$t3d$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:cf81v6$nhe$1@news.onet.pl...
>
> > Z utrzymaniem jakotakiego wyglądu jest już problem nawet w kawalerskiej
> > kuchni mojego brata, polegającej na kupowaniu dań gotowych lub żywieniu
> się
> > w restauracji...
>
> Powiedz mi czy problem polega na tym, ze trzeba to wycierać czy na tym, że
> jest to ciężko wytrzeć?


Że ciężko wytrzeć. Zostają plamy i jeszcze gorsze zadrapania...
I jeszcze jedno - taka kuchnia wygląda i owszem elegancko, ale nie ma w niej
krzty ciepła... i człowiek się czuje niby w domu, ale właściwie to na
zapleczu restauracji, gdzie zasadniczo taki metal występuje... Mam
zdecydowanie negatywne skojarzenia. Przemyśl, czy aby na pewno będziesz się
w tym dobrze czuła... Co innego mieć coś na bajerze i mieć wrażenie, że
wszystkim to imponuje, a co innego faktycznie samemu dobrze się w tym czuć.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-10 10:09:26

Temat: Re: Blacha w kuchni
Od: "Variete" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:cfa38i$e7q$1@news.onet.pl...

> Że ciężko wytrzeć. Zostają plamy i jeszcze gorsze zadrapania...
> I jeszcze jedno - taka kuchnia wygląda i owszem elegancko, ale nie ma w
niej
> krzty ciepła... i człowiek się czuje niby w domu, ale właściwie to na
> zapleczu restauracji, gdzie zasadniczo taki metal występuje...

Jeśli takie ciężkie w utrzymaniu czystości to czemu dominuje w
restauracyjnych kuchniach? Coś w tym musi być, tylko co... Może to zależy od
rodzaju blachy...?

Przemyśl, czy aby na pewno będziesz się
> w tym dobrze czuła... Co innego mieć coś na bajerze i mieć wrażenie, że
> wszystkim to imponuje, a co innego faktycznie samemu dobrze się w tym
czuć.

Na pewno będę się w tym dobrze czuła. Lubię minimalizm w mieszkaniu. W
kuchni również. Czy komuś to zaimponuje to nie wiem, bo niby komu miała by
imponować moja kuchnia? Zbyt wielu znajomych - odwiedzających nie mam. Choć
to akurat może się zmienić po zmianie warunków mieszkaniowych.
Chcę po prostu zrobić coś co mi się bardzo podoba. Obawiam się tylko o
praktyczną stronę.
I coraz więcej mam obaw o utrzymanie tego w czystości. :-(
Może najpierw, zanim podejmę decyzję, kupię sobie kawałek takiej blachy i
zrobię na niej testy czystości ;-)
Pozdrawiam. Variete.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ekologiczne śmieci
wycenic prace...
[trojmiasto] Stolik do kawy
Instalacja wodna
[PRACA] Docieplenie dachu wełną + GK.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Wkłady do zniczy...
Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
Prasa do oleju na użytek domowy
Re: Zerowatt zx 33 - instrukcja obslugi
jak dotrzeć do głowicy baterii

zobacz wszyskie »