« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-03 07:30:12
Temat: Blacha w kuchniWitam.
Wymyśliłam sobie, że zamiast jednostajnej glazury położę blachę ryglowaną
lub perforowaną w kuchni nad blatami. Dokładnie to blacha ma być na przemian
z takimi dużymi kafelkami (coś około 30x50cm). Nad kuchenką wypadną mi
kafelki ponieważ łatwiej utrzymać je w czystości. Zastanawiam się jednak czy
na pewno dam sobie radę z pozostałą częścią odnośnie utrzymania czystości.
Czy ktoś ma w kuchni nad blatami blachę? Jak to się sprawdza?
Dodam, że planuję taką blachę położyć również przy kominku w salonie. I też
nie jestem do końca pewna jak to się sprawdzi.
Pozdrawiam. Variete.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-09 14:36:26
Temat: Re: Blacha w kuchni
Użytkownik "Variete" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cenf0k$ibm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Czy ktoś ma w kuchni nad blatami blachę? Jak to się sprawdza?
> Dodam, że planuję taką blachę położyć również przy kominku w salonie. I
też
> nie jestem do końca pewna jak to się sprawdzi.
Wygląda ładnie przed wprowadzeniem do mieszkania i rozpoczęciem użytkowania
kuchni.
Z utrzymaniem jakotakiego wyglądu jest już problem nawet w kawalerskiej
kuchni mojego brata, polegającej na kupowaniu dań gotowych lub żywieniu się
w restauracji...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-10 06:36:13
Temat: Re: Blacha w kuchni
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:cf81v6$nhe$1@news.onet.pl...
> Z utrzymaniem jakotakiego wyglądu jest już problem nawet w kawalerskiej
> kuchni mojego brata, polegającej na kupowaniu dań gotowych lub żywieniu
się
> w restauracji...
Powiedz mi czy problem polega na tym, ze trzeba to wycierać czy na tym, że
jest to ciężko wytrzeć?
Pozdrawiam. Variete.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-10 09:10:55
Temat: Re: Blacha w kuchni
Użytkownik "Variete" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cf9qfe$t3d$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:cf81v6$nhe$1@news.onet.pl...
>
> > Z utrzymaniem jakotakiego wyglądu jest już problem nawet w kawalerskiej
> > kuchni mojego brata, polegającej na kupowaniu dań gotowych lub żywieniu
> się
> > w restauracji...
>
> Powiedz mi czy problem polega na tym, ze trzeba to wycierać czy na tym, że
> jest to ciężko wytrzeć?
Że ciężko wytrzeć. Zostają plamy i jeszcze gorsze zadrapania...
I jeszcze jedno - taka kuchnia wygląda i owszem elegancko, ale nie ma w niej
krzty ciepła... i człowiek się czuje niby w domu, ale właściwie to na
zapleczu restauracji, gdzie zasadniczo taki metal występuje... Mam
zdecydowanie negatywne skojarzenia. Przemyśl, czy aby na pewno będziesz się
w tym dobrze czuła... Co innego mieć coś na bajerze i mieć wrażenie, że
wszystkim to imponuje, a co innego faktycznie samemu dobrze się w tym czuć.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-10 10:09:26
Temat: Re: Blacha w kuchni
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:cfa38i$e7q$1@news.onet.pl...
> Że ciężko wytrzeć. Zostają plamy i jeszcze gorsze zadrapania...
> I jeszcze jedno - taka kuchnia wygląda i owszem elegancko, ale nie ma w
niej
> krzty ciepła... i człowiek się czuje niby w domu, ale właściwie to na
> zapleczu restauracji, gdzie zasadniczo taki metal występuje...
Jeśli takie ciężkie w utrzymaniu czystości to czemu dominuje w
restauracyjnych kuchniach? Coś w tym musi być, tylko co... Może to zależy od
rodzaju blachy...?
Przemyśl, czy aby na pewno będziesz się
> w tym dobrze czuła... Co innego mieć coś na bajerze i mieć wrażenie, że
> wszystkim to imponuje, a co innego faktycznie samemu dobrze się w tym
czuć.
Na pewno będę się w tym dobrze czuła. Lubię minimalizm w mieszkaniu. W
kuchni również. Czy komuś to zaimponuje to nie wiem, bo niby komu miała by
imponować moja kuchnia? Zbyt wielu znajomych - odwiedzających nie mam. Choć
to akurat może się zmienić po zmianie warunków mieszkaniowych.
Chcę po prostu zrobić coś co mi się bardzo podoba. Obawiam się tylko o
praktyczną stronę.
I coraz więcej mam obaw o utrzymanie tego w czystości. :-(
Może najpierw, zanim podejmę decyzję, kupię sobie kawałek takiej blachy i
zrobię na niej testy czystości ;-)
Pozdrawiam. Variete.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |