« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-01 10:32:53
Temat: Boeuf StrogonowKomunia tuż,tuż a ja szukam sprawdzonego przepisu na Boeuf
Storogonow.POMOCY!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-01 10:43:52
Temat: Re: Boeuf StrogonowDnia Sun, 1 May 2005 12:32:53 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Mariusz
Błażejewicz*, w wiadomości news:<news:d52bhl$is1$1@nemesis.news.tpi.pl>
zawarł, co następuje:
> Komunia tuż,tuż a ja szukam sprawdzonego przepisu na Boeuf
> Storogonow.POMOCY!!!
poczytaj najpierw http://glinki.com/?l=e475up
a tu masz z proporcjami http://glinki.com/?l=wxtz0n
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-02 07:52:43
Temat: Re: Boeuf Strogonow
Użytkownik "Mariusz Błażejewicz" <m...@w...pl> napisał w
wiadomości news:d52bhl$is1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Komunia tuż,tuż a ja szukam sprawdzonego przepisu na Boeuf
> Storogonow.POMOCY!!!
>
Mi się wydaje, że Strogonow nie jest najlepszym pomysłem na spęd, jakim
zazwyczaj są takie imprezy rodzinne. Lepsze by było coś co można przygotować
wczoraj a gościom tylko odgrzać.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-06 10:36:36
Temat: Re: Boeuf StrogonowWklejam mój przepis:
Boeuf Strogonow
wołowina (polędwica może też być rostbef) 1,20 kg
tłuszcz do smażenia
2 duże cebule
koncentrat pomidorowy 50g
śmietana 100g
sól , pieprz, papryka do smaku (chodzi tu o paprykę ostrą )
Mięso pokrajać na kawałki długości 5 cm, szerokosci i grubości 1cm ,
oprószyć solą , pieprzem i mąką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz,
obsmażyć. Mięso przełożyć do rondla, podlać wodą lub wywarem i dusić.
Przygotować sos: do pozostałego ze smażenia tłuszczu dodać cebyulę i mąkę -
sporządzić zasmażkę i rozprowadzić ją koncentratem pomidorowum i śmietaną,
dodać pozostałe przprawy, zagotować. Sos dodać do mięsa i poddusić.
Można też dodać pieczarki konserwowe , paprykę świeżą lub konserwową ,
ogórki korniszony .
Smacznego, Danusia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |