Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Chili

Grupy

Szukaj w grupach

 

Chili

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-06 17:32:27

Temat: Chili
Od: Wojciech Przygoński <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Drodzy moi!
Pilnie potrzebuję przepisu na chili, ale takie z mięsem i z kilkoma
rodzajami fasoli. Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.
Z poważaniem
--
Wojciech Przygoński
p...@p...com
p...@g...pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-07 07:24:16

Temat: Re: Chili
Od: "Magdalena Gierlotka" <m...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Drodzy moi!
> Pilnie potrzebuję przepisu na chili, ale takie z mięsem i z kilkoma
> rodzajami fasoli. Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

Ja uzywam jednego rodzaju fasoli, ale mysle, ze mozna pomieszac.
Robie tak:
Kawal miecha wolowego (nie wiem ile - kupuje udziec, moze to miec ok 1,5 kg;
ale nie jestem pewna) kroje na male kosteczki (zazwyczaj robi to maz:)). Na
patelni rozgrzewam troche tluszczu, podsmazam na nim porcjami troszke
czosnku (granulowany, albo swiezy-przecisniety) i miecho. Staram sie, zeby
tluszcz byl bardzo goracy, bo wtedy nie ucieka za duzo soku z miecha, ale w
sumie to moze jest bez znaczenia. Czasami dodaje tez troche cebulki, ale
niekoniecznie. Miecho wrzucam do gara, dosypuje jedna puszke fasolki
czerwonej w sosie cajenne Bonduella (te lubie najbardziej). Dolewam troche
wody i gotuje to ok 40 min-1h. To zalezy od mieska: jak jest dobre, to
krocej, jak mniej szlachetne, to dluzej. Kiedy miesko jest miekkawe wrzucam
pokrojona czerwona papryke (tak ze 3), oddaje kontentratu pomidorowego,
dosypuje czerwonej slodkiej papryki, doprawiam na ostro i dalej dusze do
uzyskania efektu: miekkie miesko i nie rozbyblana papryka. Jak jest juz
prawie gotowe wsypuje druga puszke fasolki (zeby bylo tez troche calych
fasolek:)). No i gotowe.
Moja metoda jest troche praco-czaso-chlonna i nie wiem ile ma wspolnego z
"prawdziwym" chili con carne, ale ja tak lubie.
Pozdrawiam
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-07 07:59:28

Temat: Re: Chili
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Gierlotka <m...@c...pl> wrote:


>Miecho wrzucam do gara, dosypuje jedna puszke fasolki
> czerwonej w sosie cajenne Bonduella (te lubie najbardziej). Dolewam troche
> wody i gotuje to ok 40 min-1h.

Jedna uwaga. Na pewno wyjdzie lepsze, jezeli fasole kupi sie sucha,
namoczy i bedzie sie ja dusic razem z miesem.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-07 11:23:42

Temat: Re: Chili
Od: "Magdalena Gierlotka" <m...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >Miecho wrzucam do gara, dosypuje jedna puszke fasolki
> > czerwonej w sosie cajenne Bonduella (te lubie najbardziej). Dolewam
troche
> > wody i gotuje to ok 40 min-1h.
>
> Jedna uwaga. Na pewno wyjdzie lepsze, jezeli fasole kupi sie sucha,
> namoczy i bedzie sie ja dusic razem z miesem.

:) sprubuje nastepnym razem...
Pozdrawiam
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-08 02:46:11

Temat: Re: Chili
Od: <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Drodzy moi!
> Pilnie potrzebuję przepisu na chili...."
Wojtku nie znam przepisu na chilli bo zazwyczaj kupuje
gotowe w meksykanskiej knajpie.Moge Ci za to polecic
miejsce w internecie gdzie mozesz przeczytac wypowiedzi
sedziow oceniajacych chilli w roznych wykonaniach podczas
konkursu gotowania.Naprawde warto.

http://my.integritynet.com.au/purdic/funnyjoke1.htm

znalazlem to tydzien temu ale do dzis boli mnie przepona
od smiechu.
Pozdrowienia
Marek,glodny zreszta.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Conimex
archiwum
suflet
Smakosze na emigracji II (szwedzkie pierogi)
Sprzed do fondue

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »