| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-01-31 11:33:33
Temat: Re[2]: Chude miesoaloha Krystyna*Opty*,
Wednesday, January 31, 2007, 10:07:36 AM, you wrote:
>>
>> wreszcie normalny post :)
>>
>>
> Czyli swoją odpowiedź do Pejti też zaliczasz do nienormalnych? :-)
> Krystyna
nom :]
--
pozdrawiam
klinton
----------------------------------------------------
------------------
Jestes kierowca? To poczytaj! >>> http://link.interia.pl/f199e
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-01-31 12:54:15
Temat: Re: Chude miesoOn Wed, 31 Jan 2007 08:13:37 +0100, jangr wrote:
> Kurczaki zabija się w okresie 4 - 6 tyg. życia. Też powinny "nie zdążyć się
> nafaszerować". Długość życia nie ma chyba wiele wspólnego ze stopniem
> zanieczyszczenia produktów mięsnych czy roślinnych. Tak uważam.
Cielę ssie mleko, kurczak je to co znajdzie w korytku. Z twojego artykułu
wynika co prawda, że nie zawsze ssie.
Ale jest duża szansa, że cielak którego się kupuje pochodzi od rolnika
indywidualnego, który hoduje krowy na mleko i co jakiś czas cielaczka musi
sprzedać - dla niego cielę nie jest głównym procesem, ale bonusem. Nie
sądzę, by on się bawił w podkarmianie i cielak żywi się tym samym mlekiem od
tej samej krowy co rodzina rolnika i tutaj upatruję szansę na ominięcie
sztucznych procesów dokarmiania.
Oczywiście grzebiący kurczak jest zdrowiutki, ale znowu przeciętny rolnik
hoduje kury na jaja i e/w kurczaki w małych ilościach zachowa dla siebie.
Aby produkcja była opłacalna trzeba większej ilości. W przypadku cielaka nie
zdąży przejeść całości więc zapewne sprzeda.
Reasumując: kurczak lub świnia w sklepie prawie na pewno pochodzą z hodowli,
podczas gdy cielęcinę można trafić od indywidualnego rolnika, oczywiście
trzeba mieć dojście.
Pozdrawiam
--
http://www.pajacyk.pl - czy już dzisiaj kliknąłeś dla dzieciaków?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-02-02 12:24:29
Temat: Re: Chude miesoOn Mon, 29 Jan 2007 23:07:45 +0100, Pejti wrote:
> Witam, czy procz kuczaka i indyka jest jeszcze jakies chude mieso ktore
> mozna jesc aby nie przytyc za bardzo?
Wyszukaj sobie tu http://zywienie.host.sk/table.php?page=btw
> a odnosnie kurczaka czy moglby ktos podac mi sposoby przyrzadzania zeby nie
> wyszedl zbyt kalorycznie ( rozumiem ze panierka odpada ;), jeszcze jakby w
> miare smakowal byloby super :)
To chyba tylko gotowanie na parze, oczywiście bez soli ;-)
BPNMSP
--
Jazz
http://zywienie.host.sk/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2007-02-02 23:36:43
Temat: Re: Chude miesoMarcin 'Cooler' Kuliński <m...@p...gazeta.blah> napisał(a):
> Cham?
Zeby tylko...
W kazdym razie czytajac post Pana Alojzego Zdobywcy, pomyslalo
mi sie ze wertoby moze wciepnąc optymalnych do WikiQuote.
Ich strona wygladalaby jak ta o Rydzyku albo Beger.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |