| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-11 07:26:48
Temat: Ciasteczka niebiańskie- do Magdaleny BassettWitam
Pisała Pani, że aby ciastka nie były tak słodkie trzeba mieszać cukier biały z
brązowym. W jakich ilościach? Cukier brązowy jest mniej słodki?
"heavenly cookies" - Może też dlatego, ze niebiańsko apetycznie wyglądają.
Orzechy delikatnie wtopione w słodki placuszek, brzegi lekko podwinięte i
pofalowane, w niektórych miejscach ciasto lejące w innych chrupiące, delikatne,
kruche. Wydaje mi się, że nazwa trafiona - pasuje. Prawdziwie niebiańskie
słodkości.:-)
pozdrawiam
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-11 18:47:47
Temat: Re: Ciasteczka niebia?skie- do Magdaleny Bassettpusiak wrote:
> Witam
>
> Pisała Pani,
wole po imieniu, jesli mozna prosic.
że aby ciastka nie były tak słodkie trzeba mieszać cukier biały z
> brązowym. W jakich ilościach? Cukier brązowy jest mniej słodki?
Moim zdaniem jest mniej slodki objetosciowo. Ja mieszam pol na pol,
brazowy cukier musi byc trzcinowy i przy mierzeniu nalezy go ubic troche
w szklance. Ma on konsystencje mokrego zwiru. Jesli brazowy cukier
skamienieje na twardo w otwartej torebce czy puszce, nalezy go zamknac
szczelnie z kawalkiem jablka i zmieknie.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |