Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciastka Kruszyny!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciastka Kruszyny!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-19 19:32:32

Temat: Ciastka Kruszyny!
Od: "Me@My" <needafrend@[BEZ TEGO]tlen.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzisiaj zrobilam...
Rewelacja.....
Byly i z dzemem i z serem zoltym....
Byly - bo juz nie ma....
Kruszyna dzieki za przepis.
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-19 20:25:23

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja bym chciała taki przepis
Aga

Użytkownik "Me@My" <needafrend@[BEZ TEGO]tlen.pl> napisał w wiadomości
news:csmcln$rog$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Dzisiaj zrobilam...
> Rewelacja.....
> Byly i z dzemem i z serem zoltym....
> Byly - bo juz nie ma....
> Kruszyna dzieki za przepis.
> Ewa
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-19 23:24:34

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

Me@My wrote:
> Dzisiaj zrobilam...
> Rewelacja.....
> Byly i z dzemem i z serem zoltym....
> Byly - bo juz nie ma....
> Kruszyna dzieki za przepis.
> Ewa
>
>

A z jakim piwem robilas, jasnym czy ciemnym?

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 00:24:56

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: "Me@My" <needafrend@[BEZ TEGO]tlen.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisal w wiadomosci
news:10utr1jtlct5ud5@corp.supernews.com...
> Me@My wrote:

> A z jakim piwem robilas, jasnym czy ciemnym?
>
> Magdalena Bassett

Maz mial w lodowce jasne strong....
Nawet sie nie wkurzyl, ze mu je przerobilam.....
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 12:14:30

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: "pusiak" <p...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Podajcie prosze ten przepis

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 15:49:39

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Magdalena Bassett, sącząc kawkę, wyklepał:


> A z jakim piwem robilas, jasnym czy ciemnym?

Moja teściowa zrobiła z jasnym.

Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 15:50:31

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik szama, sącząc kawkę, wyklepał:

> A ja bym chciała taki przepis
> Aga
>
Przepis jest parę wątków wyżej (lub niżej, zależy jak masz ustawione).

Krusz.

--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 15:51:43

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Me@My, sącząc kawkę, wyklepał:


> Byly i z dzemem i z serem zoltym....

Na raz?? :))

> Kruszyna dzieki za przepis.

No to się jakoś ludzkości przysłużyłam. Cieszę się :)

Krusz.

--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 16:13:13

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

Kruszyzna wrote:
> Użytkownik Me@My, sącząc kawkę, wyklepał:
>
>
>
>>Byly i z dzemem i z serem zoltym....
>
>
> Na raz?? :))
>
>
>>Kruszyna dzieki za przepis.
>
>
> No to się jakoś ludzkości przysłużyłam. Cieszę się :)
>
> Krusz.
>

Zrobilam wczoraj z ciemnym piwem. Ciasto jest bardzo interesujace ze
wzgledu na to rozwarstwianie sie. Ja robilam w malakserze, swietnie
wyszlo. Uzylam masla zamiast margaryny. Te na slodko byly bardzo
smaczne, ale te pasztecikowe byly wspaniale. Mialam troche zamrozonego
nadzienia do pierogow z grzybami, i paszteciki z tym plus kawalek sera
byly swietne.

Uwagi techniczne: ciasto mozna walkowac miedzy dwoma arkuszami pergaminu
czy papieru woskowanego i wtedy nie trzeba podsypywac maka no i jest
duzo latwiej. Po rozwalkowaniu zamrozic na chwile ciasto, zeby
zesztywnialo do krojenia. Nie chcialo mi sie lepic pierogow, wiec
zrobilam tak: przecielam rozwalkowany prostokat na pol, rozprowadzilam
nadzienie i przykrylam druga polowa. Pocielam radelkiem w male
prostokaty. Troche sie rozjezdzaly podczas przekladania na blache, ale
po upieczeniu nie mialo to znaczenia

Dzieki za przepis.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-20 16:16:57

Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Kruszyzna napisał:

> No to się jakoś ludzkości przysłużyłam. Cieszę się :)

Jasne, że się przysłużyłaś :)

Zrobiłam z podwójnej porcji. Zamist "przepisowej" margaryny, do której
mam awersję, dałam masło. Jedna blacha poleciała z wiśniami do środka i
cynamonem, forma wg Twojej teściowej - zgięte kwadraty - to dla łasuchów.
Dla mnie i innych dewiantów rozwałkowane ciasto posoliłam i dałam na
wierzch dużo kminku, który lekko wcisnęłam wałkiem, a następnie
powykrawałam ciasteczka foremkami, a z resztek paseczki (paluszki).
Piekłam w 200 stopni, bez nawiewu, kilka minut.

Dziękuję za superszybki i fajny przepis :)
--
pa, Basiabjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

dzem z marchewki
propozycje przekąsek
Sałatka z kurczakiem
napój imbirowy
Jakie picie ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »