« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-19 19:32:32
Temat: Ciastka Kruszyny!Dzisiaj zrobilam...
Rewelacja.....
Byly i z dzemem i z serem zoltym....
Byly - bo juz nie ma....
Kruszyna dzieki za przepis.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-19 20:25:23
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!A ja bym chciała taki przepis
Aga
Użytkownik "Me@My" <needafrend@[BEZ TEGO]tlen.pl> napisał w wiadomości
news:csmcln$rog$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Dzisiaj zrobilam...
> Rewelacja.....
> Byly i z dzemem i z serem zoltym....
> Byly - bo juz nie ma....
> Kruszyna dzieki za przepis.
> Ewa
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-19 23:24:34
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Me@My wrote:
> Dzisiaj zrobilam...
> Rewelacja.....
> Byly i z dzemem i z serem zoltym....
> Byly - bo juz nie ma....
> Kruszyna dzieki za przepis.
> Ewa
>
>
A z jakim piwem robilas, jasnym czy ciemnym?
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 00:24:56
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!
Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisal w wiadomosci
news:10utr1jtlct5ud5@corp.supernews.com...
> Me@My wrote:
> A z jakim piwem robilas, jasnym czy ciemnym?
>
> Magdalena Bassett
Maz mial w lodowce jasne strong....
Nawet sie nie wkurzyl, ze mu je przerobilam.....
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 12:14:30
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Podajcie prosze ten przepis
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 15:49:39
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Użytkownik Magdalena Bassett, sącząc kawkę, wyklepał:
> A z jakim piwem robilas, jasnym czy ciemnym?
Moja teściowa zrobiła z jasnym.
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 15:50:31
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Użytkownik szama, sącząc kawkę, wyklepał:
> A ja bym chciała taki przepis
> Aga
>
Przepis jest parę wątków wyżej (lub niżej, zależy jak masz ustawione).
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 15:51:43
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Użytkownik Me@My, sącząc kawkę, wyklepał:
> Byly i z dzemem i z serem zoltym....
Na raz?? :))
> Kruszyna dzieki za przepis.
No to się jakoś ludzkości przysłużyłam. Cieszę się :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 16:13:13
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Kruszyzna wrote:
> Użytkownik Me@My, sącząc kawkę, wyklepał:
>
>
>
>>Byly i z dzemem i z serem zoltym....
>
>
> Na raz?? :))
>
>
>>Kruszyna dzieki za przepis.
>
>
> No to się jakoś ludzkości przysłużyłam. Cieszę się :)
>
> Krusz.
>
Zrobilam wczoraj z ciemnym piwem. Ciasto jest bardzo interesujace ze
wzgledu na to rozwarstwianie sie. Ja robilam w malakserze, swietnie
wyszlo. Uzylam masla zamiast margaryny. Te na slodko byly bardzo
smaczne, ale te pasztecikowe byly wspaniale. Mialam troche zamrozonego
nadzienia do pierogow z grzybami, i paszteciki z tym plus kawalek sera
byly swietne.
Uwagi techniczne: ciasto mozna walkowac miedzy dwoma arkuszami pergaminu
czy papieru woskowanego i wtedy nie trzeba podsypywac maka no i jest
duzo latwiej. Po rozwalkowaniu zamrozic na chwile ciasto, zeby
zesztywnialo do krojenia. Nie chcialo mi sie lepic pierogow, wiec
zrobilam tak: przecielam rozwalkowany prostokat na pol, rozprowadzilam
nadzienie i przykrylam druga polowa. Pocielam radelkiem w male
prostokaty. Troche sie rozjezdzaly podczas przekladania na blache, ale
po upieczeniu nie mialo to znaczenia
Dzieki za przepis.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 16:16:57
Temat: Re: Ciastka Kruszyny!Użytkownik Kruszyzna napisał:
> No to się jakoś ludzkości przysłużyłam. Cieszę się :)
Jasne, że się przysłużyłaś :)
Zrobiłam z podwójnej porcji. Zamist "przepisowej" margaryny, do której
mam awersję, dałam masło. Jedna blacha poleciała z wiśniami do środka i
cynamonem, forma wg Twojej teściowej - zgięte kwadraty - to dla łasuchów.
Dla mnie i innych dewiantów rozwałkowane ciasto posoliłam i dałam na
wierzch dużo kminku, który lekko wcisnęłam wałkiem, a następnie
powykrawałam ciasteczka foremkami, a z resztek paseczki (paluszki).
Piekłam w 200 stopni, bez nawiewu, kilka minut.
Dziękuję za superszybki i fajny przepis :)
--
pa, Basiabjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |