| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-06 21:28:54
Temat: Co ja zrobiłem?Podczas produkcji kotletów mielonych wpakowałem do środeczka każdego spory
kawałek Dor Blu (serek z niebieską pleśnią ). Dalej klasycznie. Wyszło pycha
papu.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie to danie ma już swoja nazwę.
Nasuwają mi się pytania:
1. Co ja zrobiłem?
2. W niektorych kotletach serek częściowo wymieszał się z mięsem (i to
dopiero pyszota). Dlaczego tylko w części?
3. Czy można jakoś dodatkowo usmacznić to jedzonko?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-06 23:08:44
Temat: Re: Co ja zrobiłem?
"romadur" <t...@x...wp.pl> a écrit dans le message de news:
aqc1hp$iko$...@n...tpi.pl...
> Podczas produkcji kotletów mielonych wpakowałem do środeczka każdego spory
> kawałek Dor Blu (serek z niebieską pleśnią ). Dalej klasycznie. Wyszło
pycha
> papu.
> Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie to danie ma już swoja nazwę.
> Nasuwają mi się pytania:
> 1. Co ja zrobiłem?
Cordon bleu au fromage bleu
> 2. W niektorych kotletach serek częściowo wymieszał się z mięsem (i to
> dopiero pyszota). Dlaczego tylko w części?
A trza bylo mieso z serem zmiksowac, toby sie wszystko wymieszalo :-)
(ale bylaby pyszna zupa !)
> 3. Czy można jakoś dodatkowo usmacznić to jedzonko?
>
Mozesz dodac cale ziarenka pieprzu
Albo liscie pitruszki (nie-po-szat-ko-wa-ne)
(Albo rozrobic ser z lyzka koniaku, lub armaniaku, lub (w ostatecznosci)
czystej
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |