« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-11-01 23:18:59
Temat: Re: Co w piekarniku?In news:u1sfm193or2tq5l5iabmgfldnqd9pa6i31@4ax.com, Krysia Thompson
wrote:
> Ja tam bym zrobila pieczone marchewki i te, no, jak im tam,
> parsnips...noooo.....taki korzen jak
> pietruszka...noooooooozapomnialam...
PA - STER - NAK! ;-)
A propos pieczenia i tej wczorajszej dyni: wiecie, ze dynia pieknie
pachnie w piekarniku? Jak ciasto.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-11-02 07:00:31
Temat: Re: Co w piekarniku?Krysia Thompson wrote:
>On Tue, 1 Nov 2005 20:02:03 -0000, "Hanna Burdon"
><b...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>
>>In news:dk87pe$t7p$1@atlantis.news.tpi.pl, liberi wrote:
>>
>>
>>>A jakie warzywo do tego si? podaje? Jakie? na ciep?o, czy na zimno?
>>>
>>>
>>Jak nie ma gazu? To surówk?.
>>
>>W piekarniku mo?esz zawsze zrobi? pizz?. Ja osobi?cie dodatków do pizzy
>>nie sma??, cho? ju? kiedy? kto? si? oburza?, ?e jem surowe pieczarki. :-)
>>
>>Hania
>>
>>
>
>
>Ja tam bym zrobila pieczone marchewki i te, no, jak im tam,
>parsnips...noooo.....taki korzen jak
>pietruszka...noooooooozapomnialam...
>
>
>
Pasternak.
Kot
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-11-02 08:38:34
Temat: Re: Co w piekarniku?On Tue, 1 Nov 2005 23:18:59 -0000, "Hanna Burdon"
<b...@p...onet.pl> wrote:
>In news:u1sfm193or2tq5l5iabmgfldnqd9pa6i31@4ax.com, Krysia Thompson
>wrote:
>> Ja tam bym zrobila pieczone marchewki i te, no, jak im tam,
>> parsnips...noooo.....taki korzen jak
>> pietruszka...noooooooozapomnialam...
>
>PA - STER - NAK! ;-)
>
>A propos pieczenia i tej wczorajszej dyni: wiecie, ze dynia pieknie
>pachnie w piekarniku? Jak ciasto.
>
>Hania
O drugiej w nocy mi sie przypomnialo, ale nie chcialo mi sie
wstawac do komputera :)
Dynie mnie nie ciagna, choc na mojej wielkiej kupie (jak maly
domek chyba...) kompostu rosly mi dynie - glowa kolo glowy! Nie
do pzrerobienia..zwykla fabryka dyn
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-11-02 16:42:04
Temat: Re: Co w piekarniku?> Zapiekanka nieprzysmazanka
>
> 2-3 ziemniaki pokrojone w plastry
> 1 lyzeczka soli, 1/2 lyzeczki pieprzu, 2 lyzeczki ziol (tymianek,
> oregano, rozmaryn, szalwia itp.) utrzec razem na proszek
> garsc startego sera
> garsc szynki pokrojonej w kostke, lub kielbasy w plasterki
>
> 2/3 szklanki mleka rozgrzanego z 2 lyzkami masla i 1 lyzeczka musztardy
>
> W misce wymieszac wszystkie skladniki oprocz mleka. Przelozyc do
> zaroodpornego naczynia z pokrywka lub folia, wyrownac i polac mieszanka
> mleczna. Przykryc i zapiec okolo godziny, az ziemniaki beda miekkie.
>
> W tym samym czasie upiec w drugim naczyniu wydrazone jablka nadziane
> cukrem i rodzynkami na deser.
>
> MB
Dzięki, dzięki, dzięki !!! :-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-11-02 16:51:50
Temat: Re: Co w piekarniku?
Napisz, jakie potrawy piekarnikowe wymyslilas w ciagu tego tygodnia?
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-11-04 13:49:14
Temat: Re: Co w piekarniku?Czesc!
liberi wrote:
> Na szczę?cie mam piekarnik elektryczny, w którym piekę mięska i nawet udało
> mi się wypiec w nim kaszę. Standardowo wrzucam pod koniec pieczenia
> ziemniaki i piek? się razem z mięsem, ale potrzebuję czego? innego.
Chleb? Pyszne, inne, a i roboty nie za wiele :)
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |