| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-01 20:10:24
Temat: Co z piersi z indyka?Robie kotleciki, gulasz, smazone w sosie wlasnym, co jeszcze mozna z tego
zrobic?
Pozdrawiam
Marzena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-01 20:53:24
Temat: Re: Co z piersi z indyka?
Użytkownik "Marzena" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5onm7$208$2@news.onet.pl...
> Robie kotleciki, gulasz, smazone w sosie wlasnym, co jeszcze mozna z tego
> zrobic?
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/indyk.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-02 13:13:54
Temat: Re: Co z piersi z indyka?
Użytkownik "Marzena" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5onm7$208$2@news.onet.pl...
> Robie kotleciki, gulasz, smazone w sosie wlasnym, co jeszcze mozna z tego
> zrobic?
> Pozdrawiam
> Marzena
Mozna zrobic piersi w sosie rokpolowym np: przeczytalam taki przepis gdzies,
nie wiem, moze tutaj: pieczarki pokroic i poddusic. ostudzic. Serek homo i
ser Rokpol zmiksowac. Doidac przecisniety czosnek i wymeiszac. przyprawic.
Podciagnac jogurtem zeby sos nie byl za gesty. poukladac indyka w naczyniu
zaroodpornym, wsypac pieczarki i polac sosem. zapiec.
A ja osobiscie najb lubie podsmazuc piersi na patelni, na tym tluszczu
podsmazyc pokrojone i posypane lekko maka oliwki, polac to smietana. Tym
polac piersi, na wierzchu poukladac kawalki sera plesniowego i
zapiec...Pyszne:-)
Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-02 18:16:08
Temat: Re: Co z piersi z indyka?
Użytkownik "Marzena" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5onm7$208$2@news.onet.pl...
> Robie kotleciki, gulasz, smazone w sosie wlasnym, co jeszcze mozna z tego
> zrobic?
Ja robie to na slodko - dusze caly puc mieska indyczego razem z suszonymi
morelami, sliwkami (ostatnio tez figami) i rodzynkami, mieso gdzie niegdzie
nacinam i nadziewam owocami. A i mieso nacieram jeszcze ziolami
prowansalskimi, zeby bylo bardziej aromatyczne. Robi sie przy okazji pyszny
slodko-ziolowy sos, ktory mozna lecz nie trzeba zagesic (ale raczej bez
smietany) - zalezy co kto lubi. Owoce po uduszeniu tez sa bardo smaczne.
Do tego brzoskwinie z puszki i surowka z kapusty pekinskiej i ogorka z sosem
jogurtowo-majonezowym.
Pycha.
Smacznego
--
Catalina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-02 18:52:24
Temat: Re: Co z piersi z indyka?Dzieki za namiary na Twoje strony. Troche tu pobuszowalam i znalazlam co
nieco ciekawego.
Pozdrawiam
Marzena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 11:26:30
Temat: Re: Co z piersi z indyka?Ano można zrobić jeszcze roladę z nadzieniem np. pieczarkowym + przyprawy i
zioła. Mięso rozbijasz na kształt prostokąta, smarujesz twarożkiem ziołowym,
uprzednio soląc je i pieprząc. POtem wykładasz farsz z pieczarek i cebulki
( wcześniej przesmażyć) oraz szczypiorku. Mięso zrolować i natrzeć olejem
wymieszanym z przyprawą Knorra do kurczaka. Mięso obwiązać nicią i włożyć do
brytfanny. Piec ok. godziny w temp. 175-180 st. C. Po ok. 15 min. odlać wodą
Smacznego
Użytkownik "Marzena" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5onm7$208$2@news.onet.pl...
> Robie kotleciki, gulasz, smazone w sosie wlasnym, co jeszcze mozna z tego
> zrobic?
> Pozdrawiam
> Marzena
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 16:39:19
Temat: Re: Co z piersi z indyka?
Użytkownik Anna Polak <p...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a5t1vq$smi$...@n...onet.pl...
> Ano można zrobić jeszcze roladę z nadzieniem
o, roladę, włąśnie, rolada jest ok.
Tu masz drób, kurczaka zawsze można zastąpić cyckami z indora.
http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=7
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 21:44:28
Temat: Re: Co z piersi z indyka?(P)
Użytkownik "Marzena" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5onm7$208$2@news.onet.pl...
> Robie kotleciki, gulasz, smazone w sosie wlasnym, co jeszcze mozna z tego
> zrobic?
> Pozdrawiam
> Marzena
Roladt ze śliwkami.
Pokroic indyka na plastry, lekko rozbic.Suszone sliwki - ja daje
kalifornijskie bez pestek, napchac platkami migdalowymi, na jedna rolade
wystarcza 2 sztuki.Jablka obrac, pokroic w paski ,skropic sokiem z
cytryny.Na miesku ulozyc paski jablek i nadziewane sliwki. zrolowac, ja
obwiazuje nitka bawelniana. Smazyc z kazdej strony przez okolo 15
minut.Moznaje smazyc krotko ale potem nalezy podlac rosolem i poddusic.Ja
wole druga wersje bo lubie sosy.Wyjmuje wtedy rolady, odparowuje troche
rosolu i zageszczam smietana z maka.
Pozdrawiam Ramzes-a.
Mam nadzieje ze Ci sie przepis jeszcze przyda, uwielbiam indyka pod kazda
postacia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:20:41
Temat: Re: Co z piersi z indyka? PodziekowaniaDziekuje Wszystkim za przepisy. Te rolady to naprawde dobry pomysl nie tylko
na obiadek, gosciom tez pewnie zaimponuja. Indyk i owoce, tego tez jeszcze
nie stosowalam, dotad moja kuchnia byla podporzadkowana przedszkolnym
raczej-niejadka, ale dzieciaki nieco podrosly, apetytow nabraly, wiec
pozostaje mi sie szkolic. I jeszcze mam pytanie o ser rokpol, jak mniej
wiecej wyglada, ile kosztuje i gdzie go mozna znalezc. Przeszukalam caly
duzy market i nic. Dalej jestem nieoswiecona.
Pozdrawiam niedzielnie
Marzena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 22:39:04
Temat: Re: Co z piersi z indyka? Podziekowania
Użytkownik "Marzena" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5u7fi$n79$1@news.onet.pl...
> Dziekuje Wszystkim za przepisy. Te rolady to naprawde dobry pomysl nie
tylko
> na obiadek, gosciom tez pewnie zaimponuja. Indyk i owoce, tego tez jeszcze
> nie stosowalam, dotad moja kuchnia byla podporzadkowana przedszkolnym
> raczej-niejadka, ale dzieciaki nieco podrosly, apetytow nabraly, wiec
> pozostaje mi sie szkolic. I jeszcze mam pytanie o ser rokpol, jak mniej
> wiecej wyglada, ile kosztuje i gdzie go mozna znalezc. Przeszukalam caly
> duzy market i nic. Dalej jestem nieoswiecona.
>
> Pozdrawiam niedzielnie
> Marzena
Marzenko, rokpol jest stosunkowo drogi. Najtanszy jest nasz polski, popros w
markecie na stoisku z serami to ci podadza cena ok 23- 25 pln.Chyba Kasia
proponowala Ci przepis. Jest troche niedokladny.Ja uwielbiam tak
przygotownego indyka.Przepis autorstwa Valentine wklejam:
Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy
Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Ja dodaje mniej czosnku niz w orginalnym przepisie, tylko 2 glowki.W
pocatkowej fazie pieke podz przykryciem, pod sam koniec otwarty.polecam ten
przepis jest doskonaly.
Pozdrawiam Ramzes-a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |