Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co ze śliwek??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co ze śliwek??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-08-25 17:44:21

Temat: Re: Co ze śliwek??
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"dżdżownica" <d...@w...pl> wrote in message
news:ecnbn8$a03$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ecnblo$9r2
>>
>> Śliwki w koszyczku, śliwowica ze sklepu...
> podaj przepis na śliwki w koszyczku
> d.

Ja mam przepis na S. w koszyczku... Zachowam go dla siebie...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-08-25 20:59:50

Temat: Re: Co ze śliwek??
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jagna napisał(a):
> [...] Smak dzieciństwa nie powtarzalny.

Może teraz będzie łatwiej sobie przypomnieć:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=55876
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-08-25 21:06:27

Temat: Re: Co ze śliwek??
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jagna napisał(a):
> Krystyna Chiger <k...@p...pl> napisał(a):
>> Jagna wrote:
>>> No niby tak ale bez słoikowania by sie nie obyło a tego chcę uniknąć.
> Mnie
>>> chodzi raczej o jakies danie obiadowe.
>> Schab pieczony ze śliwkami. Tylko natrzyj go róznymi ostrymi
>> przyprawami, bo inaczyj wydzie słodko-mdły.

O własnie, Krysia dobrze prawi.

> Ale świeżymi śliwkami?? Zawsze nadziewam suszonymi.

W sosie śliwkowym, nic nie musisz nadziewać, wystarczy dokładnie obłożyć
przepołowionymi sliwkami, wczesniej mięso trzeba zamarynowac na ostro
pikantnie.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co na foundee
Przepis na maca
Zeberka... jak?
grzybki
Domain For Sale: Auction Airsoft .co .uk

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »