« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-01-10 11:53:23
Temat: Re: Czy ktoś mial kuchnie elektryczna....seb <n...@p...onet.pl> napisał(a):
> cześć
>
> czy ktoś z was mial do czynienia z kuchnia elektryczna na płyte elektryczna
> a ceramiczna?
Polska języka trudna języka?
--
JoP
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-01-13 19:01:05
Temat: Re: Czy ktoś mial kuchnie elektryczna....Użytkownik "seb" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dptihm$d8d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> cześć
>
> czy ktoś z was mial do czynienia z kuchnia elektryczna na płyte
> elektryczna
> a ceramiczna?
> która jest lepsza..bo najwiecej bedę używał piekarnika do robienia ciasta
> i
> innych rzeczy a na płycie bede gotowal normalnie obiady itp
> Czy płyta elektryczna szybko zyżywa niz ceramiczna?...
> Czy płyta ceramiczna w razie pękniecia do wymiany sa w ramach gwarancji
> czy
> trzeba samemu kupić i ile to by kosztowało..
> Która żyzywa mniej prądy pewnie nieistotnie ale któs powie na ten temat..
> Mam zamiar kupić kuchenkę choć nie bardzo mam dużo kasy do 1200 zl
> ewentualnie do 1400 zl
>
> z gory dziękuję za odpowiedż
Dostalismy cos podobnego razem z mieszkaniem. Postanowilismy wymienic
pozniej na cos nowszego, ale jak na razie zostala (szkoda bylo pieniedzy
skoro ta dziala i jest nowa). Nie jest tak zle jak myslalem, ze bedzie. Ale
gdybym sam kupowal to nigdy bym takiej nie wybral, glownie ze wzgledu n duze
problemy z utrzymaniem tego w czystosci. Nagrzewa sie w minutke, stygnie
jakies 7 minut, wiec nie jest zle.
the.one
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-01-14 10:12:28
Temat: Re: Czy ktoś mial kuchnie elektryczna....s...@o...pl napisał(a):
> To ja przy okazji z ciekawej ciekawości zapytam: zatem co w środku
> mają "klasyczne" płyty ceramiczne - te kółka w środku, świecace się na
> czerwono, nie są grzejnikami oporowymi?
Są jak najbardziej, nawet te halogenowe :)
Jezeli już koniecznie chcesz mieć kuchnię elektryczną, to proponuję
ceramiczną z powszechnie stosowanymi obecnie polami HiLight. W nowych
kuchniach halogeny są szybsze tylko o kilka sekund i dlatego są prawie
wyłącznie dla efektu wizualnego i finansowego. O kosztach wymiany takiego
halogenu już nie będę pisał :) Jeżeli zależy Ci na dobrym piekarniku radzę
kupić "sześćdziesiątkę", bo lepszy w nich jest rozkład temp.
Np: http://www.amica.com.pl/produkty/data.php?prodID=560
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |