| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-29 23:45:43
Temat: Czy serek Capri = Ricotta?Czy serek Capri,
na etykiecie: serek typu włoskiego, producent OSM w Sierpcu, zaw. tł. min.
15%, skład: serwatka, mleko, kwas cytrynowy, cena 9,57 PLN/kG jest krajowym
odpowiednikiem włoskiego sera Ricotta?
Przepraszam, ale nie byłem jeszcze w Italii...
Tadeusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-30 09:31:35
Temat: Re: Czy serek Capri = Ricotta?Dnia Sun, 30 Jan 2005 00:45:43 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Tadeusz Jerzy
Korsak*, w wiadomości news:<news:cth772$l0j$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł,
co następuje:
> Czy serek Capri,
> na etykiecie: serek typu włoskiego, producent OSM w Sierpcu, zaw. tł. min.
> 15%, skład: serwatka, mleko, kwas cytrynowy, cena 9,57 PLN/kG jest krajowym
> odpowiednikiem włoskiego sera Ricotta?
> Przepraszam, ale nie byłem jeszcze w Italii...
To to ja nie wiem. Wiem, że na pewno serek Wiedeński jest serkiem typu
Ricotta.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-30 13:30:19
Temat: Re: Czy serek Capri = Ricotta?Witaj,
serek Capri jest b. dobrym serkiem, ale wg mojej opinii daleko mu do
Ricotty.
Ricotta jest bardziej kremowy w stosunku do Caprii.
Pozdrawiam,
Przemek
"cateringowiec"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |