| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-15 10:28:24
Temat: Dajecie masło do uszkowego ciasta?Witam!
Widziałam gdzieś taki przepis z masłem, może wówczas to ciasto jest bardziej
elastyczne?
Przepis przepisem, a co w praktyce?
OLUSIA
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-15 11:53:06
Temat: Re: Dajecie masło do uszkowego ciasta?Dnia Thu, 15 Dec 2005 10:28:24 +0000 (UTC), Waćpanna lub waćpan OLUSIA, w
wiadomości <news:dnrgg8$qol$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> Witam!
> Widziałam gdzieś taki przepis z masłem, może wówczas to ciasto jest bardziej
> elastyczne?
> Przepis przepisem, a co w praktyce?
ja nie daję - mąka, woda i żółtko.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Drugie małżeństwo to zwycięstwo nadziei nad doświadczeniem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-15 20:09:35
Temat: Re: Dajecie masło do uszkowego ciasta?
Użytkownik "OLUSIA" <o...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dnrgg8$qol$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Widziałam gdzieś taki przepis z masłem, może wówczas to ciasto jest
bardziej
> elastyczne?
> Przepis przepisem, a co w praktyce?
> OLUSIA
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
Kiedyś w programie kucharz Kuroń mówił, że dobrze jest dodawać masło do
ciasta pierogowego to jest ładniejszy kolor . Wypróbowałam dając masło do
ciepłej wody, by rozpuścić.
Bo ciasto pierogowe zagniata się ciepłą wodą, a makoronowe zimną.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |