« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2006-10-21 16:29:00
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-AB28FD.18243021102006@news.gazeta.pl...
> In article <ehdhif$but$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>
>> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
>> news:wlalos-6697AF.15182921102006@news.gazeta.pl...
>> > In article <ehd5re$h6d$1@nemesis.news.tpi.pl>,
>> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>> >
>> >> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
>> >> news:8058791847$20061021145347@ewcia.kloups...
>> >>
>> >> > Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
>> >> > pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
>> >> > Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba
>> >> > niepotrzebna?
>> >>
>> >> Przeciwnie - kapusta wloska, w zaleznosci od wielkosci okolo 1/8 do
>> >> 1/4
>> >> glowki, do listy dopisz - zabek lub dwa czosnku (nie zawsze)...
>> >
>> > Czosnek do włoszczyzny? Co za bzdura.
>> >
>> > Władysław
>>
>> A gdzie to napisałem? Mowa o rosole.
>
> Tego nie napisałeś. A pytanie było o włoszczyznę.
>
> Wladysław
Przeczytaj tekst, a nie tylko topic.
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2006-10-21 16:34:43
Temat: Re: Definicja wloszczyznyOn Sat, 21 Oct 2006 17:39:50 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <ehde45$o5l$1@inews.gazeta.pl>,
> "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> wrote:
>
>> In news:wlalos-750018.17082321102006@news.gazeta.pl, Wladyslaw Los
>> wrote:
>> >> A ja lubię czosnek w rosole, posuwam się nawet do tego, że po
>> >> odcedzeniu warzyw ugotowany czosnek przeciskam przez sitko i dodaję
>> >> do zupy.
>> >
>> > To masz zupę czosnkową, nie rosół.
>>
>> Eee, od jednego ząbku na garnek rosołu?
>
>Przetartego do zupy w której się gotował?
>
>A skąd w ogóle wziął się pomysł dodawania czosnku do rosołu?
>
>>A od jednej łodyżki koperku
>> zrobiłaby mi się koperkowa?
>
>Ugotowanego w tym rosole? Tak.
>
>Władysław
Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
przeciez! :PPPPP
nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2006-10-21 16:38:08
Temat: Re: Definicja wloszczyznyIn article <ehdi0o$csu$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:wlalos-AB28FD.18243021102006@news.gazeta.pl...
> > In article <ehdhif$but$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> >
> >> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> >> news:wlalos-6697AF.15182921102006@news.gazeta.pl...
> >> > In article <ehd5re$h6d$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> >> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> >> >
> >> >> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> >> >> news:8058791847$20061021145347@ewcia.kloups...
> >> >>
> >> >> > Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
> >> >> > pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
> >> >> > Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba
> >> >> > niepotrzebna?
> >> >>
> >> >> Przeciwnie - kapusta wloska, w zaleznosci od wielkosci okolo 1/8 do
> >> >> 1/4
> >> >> glowki, do listy dopisz - zabek lub dwa czosnku (nie zawsze)...
> >> >
> >> > Czosnek do włoszczyzny? Co za bzdura.
> >> >
> >> > Władysław
> >>
> >> A gdzie to napisałem? Mowa o rosole.
> >
> > Tego nie napisałeś. A pytanie było o włoszczyznę.
> >
> > Wladysław
>
> Przeczytaj tekst, a nie tylko topic.
Przeczytałem byłem. Na przyszłość -- pisz jaśniej.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2006-10-21 16:39:42
Temat: Re: Definicja wloszczyznyIn article <6...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> On Sat, 21 Oct 2006 17:39:50 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <ehde45$o5l$1@inews.gazeta.pl>,
> > "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> wrote:
> >
> >> In news:wlalos-750018.17082321102006@news.gazeta.pl, Wladyslaw Los
> >> wrote:
> >> >> A ja lubię czosnek w rosole, posuwam się nawet do tego, że po
> >> >> odcedzeniu warzyw ugotowany czosnek przeciskam przez sitko i dodaję
> >> >> do zupy.
> >> >
> >> > To masz zupę czosnkową, nie rosół.
> >>
> >> Eee, od jednego ząbku na garnek rosołu?
> >
> >Przetartego do zupy w której się gotował?
> >
> >A skąd w ogóle wziął się pomysł dodawania czosnku do rosołu?
> >
> >>A od jednej łodyżki koperku
> >> zrobiłaby mi się koperkowa?
> >
> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
> >
> >Władysław
>
>
> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
> przeciez! :PPPPP
> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2006-10-21 17:51:22
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
>> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
>> >
>> >Władysław
>>
>>
>> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
>> przeciez! :PPPPP
>> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
>
>Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
>
>Władysław
Z-co??
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2006-10-21 17:55:28
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości
>>
>>Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
>>
>>Władysław
>
> Z-co??
>
> pieprz
> K.T. - starannie opakowana
Władyś miał litrówkę
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2006-10-21 18:07:01
Temat: Re: Definicja wloszczyznyIn article <5...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> >> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
> >> >
> >> >Władysław
> >>
> >>
> >> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
> >> przeciez! :PPPPP
> >> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
> >
> >Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
> >
> >Władysław
>
> Z-co??
Przepraszam, miało być zglajszaltować.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2006-10-21 18:47:27
Temat: Re: Definicja wloszczyznyOn Sat, 21 Oct 2006 20:07:01 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <5...@4...com>,
> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> >> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
>> >> >
>> >> >Władysław
>> >>
>> >>
>> >> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
>> >> przeciez! :PPPPP
>> >> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
>> >
>> >Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
>> >
>> >Władysław
>>
>> Z-co??
>
>Przepraszam, miało być zglajszaltować.
>
>Władysław
ja dalej nie wiem co to...
pierz dyletant
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2006-10-21 18:53:44
Temat: Re: Definicja wloszczyznyIn article <c...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> On Sat, 21 Oct 2006 20:07:01 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <5...@4...com>,
> > Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> >
> >> >> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
> >> >> >
> >> >> >Władysław
> >> >>
> >> >>
> >> >> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
> >> >> przeciez! :PPPPP
> >> >> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
> >> >
> >> >Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
> >> >
> >> >Władysław
> >>
> >> Z-co??
> >
> >Przepraszam, miało być zglajszaltować.
> >
> >Władysław
>
> ja dalej nie wiem co to...
A wiesz co to glajcha?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2006-10-21 18:57:20
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-
>
> A wiesz co to glajcha?
>
nie wie, ma srednie wykształcenie.
I nie jest to od glajchy, te profesor
glajchszaltować przen. na siłę równać, podciągać pod szablon; polit.
ujednolicać przemocą, totalnie (stowarzyszenia, związki, prasę, sposób
myślenia itd..
Etym. - nm. gleichschalten 'ujednostajnić, ujednolicić; jw.'; gleich
'równo'; schalten 'rządzić'.
dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |