Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Definicja wloszczyzny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Definicja wloszczyzny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 74


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2006-10-21 16:29:00

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-AB28FD.18243021102006@news.gazeta.pl...
> In article <ehdhif$but$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>
>> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
>> news:wlalos-6697AF.15182921102006@news.gazeta.pl...
>> > In article <ehd5re$h6d$1@nemesis.news.tpi.pl>,
>> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>> >
>> >> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
>> >> news:8058791847$20061021145347@ewcia.kloups...
>> >>
>> >> > Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
>> >> > pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
>> >> > Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba
>> >> > niepotrzebna?
>> >>
>> >> Przeciwnie - kapusta wloska, w zaleznosci od wielkosci okolo 1/8 do
>> >> 1/4
>> >> glowki, do listy dopisz - zabek lub dwa czosnku (nie zawsze)...
>> >
>> > Czosnek do włoszczyzny? Co za bzdura.
>> >
>> > Władysław
>>
>> A gdzie to napisałem? Mowa o rosole.
>
> Tego nie napisałeś. A pytanie było o włoszczyznę.
>
> Wladysław

Przeczytaj tekst, a nie tylko topic.

nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,
nie dam się sprowokować, nie dam się sprowokować,


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2006-10-21 16:34:43

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 21 Oct 2006 17:39:50 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:

>In article <ehde45$o5l$1@inews.gazeta.pl>,
> "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> wrote:
>
>> In news:wlalos-750018.17082321102006@news.gazeta.pl, Wladyslaw Los
>> wrote:
>> >> A ja lubię czosnek w rosole, posuwam się nawet do tego, że po
>> >> odcedzeniu warzyw ugotowany czosnek przeciskam przez sitko i dodaję
>> >> do zupy.
>> >
>> > To masz zupę czosnkową, nie rosół.
>>
>> Eee, od jednego ząbku na garnek rosołu?
>
>Przetartego do zupy w której się gotował?
>
>A skąd w ogóle wziął się pomysł dodawania czosnku do rosołu?
>
>>A od jednej łodyżki koperku
>> zrobiłaby mi się koperkowa?
>
>Ugotowanego w tym rosole? Tak.
>
>Władysław


Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
przeciez! :PPPPP
nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2006-10-21 16:38:08

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <ehdi0o$csu$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote:

> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:wlalos-AB28FD.18243021102006@news.gazeta.pl...
> > In article <ehdhif$but$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> >
> >> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> >> news:wlalos-6697AF.15182921102006@news.gazeta.pl...
> >> > In article <ehd5re$h6d$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> >> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> >> >
> >> >> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> >> >> news:8058791847$20061021145347@ewcia.kloups...
> >> >>
> >> >> > Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
> >> >> > pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
> >> >> > Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba
> >> >> > niepotrzebna?
> >> >>
> >> >> Przeciwnie - kapusta wloska, w zaleznosci od wielkosci okolo 1/8 do
> >> >> 1/4
> >> >> glowki, do listy dopisz - zabek lub dwa czosnku (nie zawsze)...
> >> >
> >> > Czosnek do włoszczyzny? Co za bzdura.
> >> >
> >> > Władysław
> >>
> >> A gdzie to napisałem? Mowa o rosole.
> >
> > Tego nie napisałeś. A pytanie było o włoszczyznę.
> >
> > Wladysław
>
> Przeczytaj tekst, a nie tylko topic.

Przeczytałem byłem. Na przyszłość -- pisz jaśniej.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2006-10-21 16:39:42

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <6...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> On Sat, 21 Oct 2006 17:39:50 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <ehde45$o5l$1@inews.gazeta.pl>,
> > "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> wrote:
> >
> >> In news:wlalos-750018.17082321102006@news.gazeta.pl, Wladyslaw Los
> >> wrote:
> >> >> A ja lubię czosnek w rosole, posuwam się nawet do tego, że po
> >> >> odcedzeniu warzyw ugotowany czosnek przeciskam przez sitko i dodaję
> >> >> do zupy.
> >> >
> >> > To masz zupę czosnkową, nie rosół.
> >>
> >> Eee, od jednego ząbku na garnek rosołu?
> >
> >Przetartego do zupy w której się gotował?
> >
> >A skąd w ogóle wziął się pomysł dodawania czosnku do rosołu?
> >
> >>A od jednej łodyżki koperku
> >> zrobiłaby mi się koperkowa?
> >
> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
> >
> >Władysław
>
>
> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
> przeciez! :PPPPP
> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy

Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2006-10-21 17:51:22

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
>> >
>> >Władysław
>>
>>
>> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
>> przeciez! :PPPPP
>> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
>
>Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
>
>Władysław

Z-co??

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2006-10-21 17:55:28

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "wesoły Romek" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości

>>
>>Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
>>
>>Władysław
>
> Z-co??
>
> pieprz
> K.T. - starannie opakowana

Władyś miał litrówkę

d.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2006-10-21 18:07:01

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <5...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> >> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
> >> >
> >> >Władysław
> >>
> >>
> >> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
> >> przeciez! :PPPPP
> >> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
> >
> >Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
> >
> >Władysław
>
> Z-co??

Przepraszam, miało być zglajszaltować.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2006-10-21 18:47:27

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 21 Oct 2006 20:07:01 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:

>In article <5...@4...com>,
> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> >> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
>> >> >
>> >> >Władysław
>> >>
>> >>
>> >> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
>> >> przeciez! :PPPPP
>> >> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
>> >
>> >Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
>> >
>> >Władysław
>>
>> Z-co??
>
>Przepraszam, miało być zglajszaltować.
>
>Władysław

ja dalej nie wiem co to...

pierz dyletant
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2006-10-21 18:53:44

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <c...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> On Sat, 21 Oct 2006 20:07:01 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <5...@4...com>,
> > Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> >
> >> >> >Ugotowanego w tym rosole? Tak.
> >> >> >
> >> >> >Władysław
> >> >>
> >> >>
> >> >> Jak to? Od czasu, kiedy czosnek zaczeto dodawac do wszystkiego
> >> >> przeciez! :PPPPP
> >> >> nieortodoksyjne to moze byc, ale pasuje dran do wielu rzeczy
> >> >
> >> >Smak wielu rzeczy da się zglajszachtować czosnkiem.
> >> >
> >> >Władysław
> >>
> >> Z-co??
> >
> >Przepraszam, miało być zglajszaltować.
> >
> >Władysław
>
> ja dalej nie wiem co to...

A wiesz co to glajcha?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


40. Data: 2006-10-21 18:57:20

Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: "wesoły Romek" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-
>
> A wiesz co to glajcha?
>
nie wie, ma srednie wykształcenie.
I nie jest to od glajchy, te profesor

glajchszaltować przen. na siłę równać, podciągać pod szablon; polit.
ujednolicać przemocą, totalnie (stowarzyszenia, związki, prasę, sposób
myślenia itd..
Etym. - nm. gleichschalten 'ujednostajnić, ujednolicić; jw.'; gleich
'równo'; schalten 'rządzić'.

dżdżownica


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5 ... 8


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PRZEPRASZAM
JUTRO...
[deser na sobotni wieczor] PIJANY IZYDOR
ocet jablkowy
HE...HE ! DO SYLI...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »