Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Empanadas - pytania dot. przygotowania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Empanadas - pytania dot. przygotowania

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-11 15:29:08

Temat: Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> szukaj wiadomości tego autora

"Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> wrote in message
news:dureis$jrh$1@inews.gazeta.pl...>
> No ja się właśnie trochę boję tych papryczek. Jak się kroi - trzeba
> uważać, nie drapać się po oku (co mi się kiedyś zdarzyło), nie oblizywać
> palców (co mi się kiedyś zdarzyło),

No, jest jeszcze kilka czesci ciala, ktore beda piekly bardziej niz oko czy
jezyk :-)))

> nie dodawać za dużo tej papryki, bo będzie za ostre, a z tym już IMO nic
> nie da się zrobić i będzie potrawa do wyrzucenia

Dadaj jedna sredniej wielkosci (tak 5-6 cm dlugosci, te papryczki sa b.
cienkie - ok. 1 cm srednicy) zielona papryczke jalapeno. Wyjmij nasiennki i
b.drobno pokroj papryczke. Farsz mozna sprobowac przed nadznianiem
empanadas - jesli bedzie nioestry to dodaj jeszcze pol. Uwazaj na rodzaj
papryczek bo wiele wyglada podobnie a sa bardziej ostre i i w zadnym
przypadku nie dodawaj np. chile habanero.

--
><eM eL><


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Życzenia z okazji Dnia Kobiet ;)
włoskie przyjęcie - poradzcie
jak przygotować jabłka do pierogów
Wszystkim Paniom......
flądra

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »