« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-03-11 15:29:08
Temat: Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania"Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> wrote in message
news:dureis$jrh$1@inews.gazeta.pl...>
> No ja się właśnie trochę boję tych papryczek. Jak się kroi - trzeba
> uważać, nie drapać się po oku (co mi się kiedyś zdarzyło), nie oblizywać
> palców (co mi się kiedyś zdarzyło),
No, jest jeszcze kilka czesci ciala, ktore beda piekly bardziej niz oko czy
jezyk :-)))
> nie dodawać za dużo tej papryki, bo będzie za ostre, a z tym już IMO nic
> nie da się zrobić i będzie potrawa do wyrzucenia
Dadaj jedna sredniej wielkosci (tak 5-6 cm dlugosci, te papryczki sa b.
cienkie - ok. 1 cm srednicy) zielona papryczke jalapeno. Wyjmij nasiennki i
b.drobno pokroj papryczke. Farsz mozna sprobowac przed nadznianiem
empanadas - jesli bedzie nioestry to dodaj jeszcze pol. Uwazaj na rodzaj
papryczek bo wiele wyglada podobnie a sa bardziej ostre i i w zadnym
przypadku nie dodawaj np. chile habanero.
--
><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |